Защо инструментите за диагностика стават жизненоважни

6 април 2023, 8:00

Съвременните превозни средства правят диагностичните инструменти изключително важни. Научете как можете да подобрите диагностичните си умения.

Доброто владеене на диагностичните инструменти вече е основен набор от умения за всички механици на превозни средства. В този материал ще разгледаме какво представляват те и как работят. На първо място, ето осем важни съвета как да се справите с тези инструменти и как да подобрите експертните си познания.

Приемете промяната

Хибридните и електрическите превозни средства, усъвършенстваните системи за подпомагане на водача (ADAS) и усъвършенстваната цифрова диагностика вече са напълно масови и работата с тези системи ще доведе до по-бързи резултати за вас като техник или механик, отколкото работата без тях.

 

Разпознайте ограниченията на системите за диагностика

Тези системи разказват само половината от историята, а отстраняването на проблема често зависи от вашите умения.

 

Заплащайте за използването им

Диагностичните инструменти всъщност спестяват пари на вашите клиенти, но те имат значителни разходи за вашия сервиз. Поради тази причина е жизненоважно вие и вашият сервиз да заплащате честно, прозрачно и пълноценно за използването им.

 

Използвайте диагностични инструменти от вторичния пазар

Те са много подходящи за диагностициране на основни неизправности.

 

 

Използвайте система за техническа информация на ОЕМ в реално време

Някои кодове за неизправности, които ще срещнете, ще имат повече информация в системата на ОЕМ. Техните технически данни в реално време често съдържат подробни разбивки на тези неизправности и начините за отстраняването им.

 

Разгледайте най-често ремонтираните превозни средства

Преценете кои са видовете превозни средства, които обслужвате най-често, и след това помислете за специализация в тези превозни средства. Това ще ви улесни при закупуването на системите, които са ви необходими за тяхната поддръжка.

 

Използвайте оригинални инструменти

Това често са най-точните инструменти, с които разполагате, и заобикалят всички проблеми със сигурността и актуализирането на софтуера, с които може да се сблъскате. Дори при прехвърляне на разходите за използване на тези инструменти върху клиента, вашият сервиз все още ще бъде по-евтин от основния дилър, но ще предоставя също толкова ефективна услуга.

 

Инвестирайте в обучение

От съществено значение е да получите възможно най-много обучения за използване на инструменти за диагностика, независимо дали те са на живо или виртуални. Инвестицията ще се изплати както на вашия сервиз, така и на вас като механик с все по-актуални и ценни умения. Delphi Technologies предлага набор от курсове за обучение по диагностика, които могат да ви помогнат да навлезете бързо и изчерпателно.

Какво правят инструментите за диагностика на превозни средства?

Инструментите за диагностика могат да разкрият проблеми в многобройни части на автомобила, включително в двигателя, трансмисията, изпускателната система, спирачките, горивните инжектори, запалителните бобини и дроселовата клапа.

Всички легитимни инструменти за диагностика на вторичния пазар произлизат от еквивалентни системи на производителите на оригинално оборудване. Повечето съвременни автомобили вече са силно оборудвани с компютърни технологии, които не само управляват системите за задвижване на автомобила, но и са в състояние да дават обратна информация за състоянието на автомобила. Софтуерът вече е признат за ключов компонент на всички превозни средства.

Най-съвременни диагностични инструменти от Delphi Technologies

Сложността на компютърните системи в превозните средства само ще нараства. Инструментите за диагностика и тестовото оборудване, които механиците трябва да владеят, ще трябва да съответстват на сложността на тези системи.

Delphi Technologies предлага широка гама от диагностично и тестово оборудване на ниво OE – инструменти, които осигуряват все по-бързо и по-точно обслужване и ремонт на автомобилите. Например нашият комуникационен интерфейс за превозни средства (VCI) за различни марки поддържа софтуер както за леки, така и за тежкотоварни автомобили, с вграден рекордер с вградена памет, който записва параметрите в реално време по време на движение. Той е невероятно гъвкав и ви предлага един-единствен уред, който може да ви помогне да обслужвате редица превозни средства.

Горният материал е взет от уебсайта Masters of Motion на Delphi Technologies. Програмата “Masters of Motion” е предназначена за механици и собственици на сервизи. Целта й е да застане на тяхна страна и да им помогне да продължат да се развиват с подходящите продукти, опит и подкрепа. Ако има нещо, което трябва да знаете за работилниците, ще го намерите точно тук, на този уебсайт.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!