2019 поставя големи предизвикателства за производителите на авточасти

19 март 2019, 9:00

Всяка година носи нови предизвикателства за производителите, но през 2019 г. може да се наблюдават още по-значителни промени. Кои са трите основни предизвикателства за производителите на авточасти. Нека разгледаме всеки един.

Поддържане на технологични постижения

Темпото на технологичните промени е по-бързо от всякога, особено в автомобилната индустрия. Почти всички производители на автомобили обявиха планове за електрификация тази или следващата година. Не е ясно каква стратегия за електрификация ще успее. Но си представете за момент, че след 10 до 20 години повечето автомобили ще са задвижвани от батерии. Те няма да се нуждаят от въздушни филтри, маслени филтри, свещи или двигателно масло. Така че производителите, които правят тези продукти, трябва да са готови да се адаптират бързо, за да се справят с времето. Магазините за авточасти също ще трябва да се адаптират. Много от днешните рутинни дейности за поддръжка генерират голям обем приходи за магазините и серизите. Какво ще направи този търговец, ако тези артикули вече не са необходими? Преходът към електрифицирани превозни средства няма да се случи за една нощ, но сега определено е времето да се подготвим за него.

Подготовка за предстояща рецесия

Много експерти смятат, че ще навлезем в рецесия до 2020 година. Изминаха 11 години от последната рецесия и много признаци сочат към другa, която ще се случи в близко бъдеще.
Добрата новина е, че хората поддържат остарялите си превозните си средства по-дълго в рецесия. Те ще поддържат по-старата си кола, вместо да купуват нова. Поради тази причина компаниите за авточасти обикновено оцеляват или процъфтяват в рецесия. Но не и без внимателно планиране. Тази година производителите на авточасти трябва да се съсредоточат върху подготовката за предстоящата рецесия, която вероятно ще се случи. Това включва:

  • Стриктно контролиране и следене на паричния поток
  • Намаляване на ненужните разходи
  • Създаване на консервативни бюджетни прогнози

Предизвикателството с времето на предстоящата рецесия е, че някои компании може да се наложи да започнат да инвестират в развойна дейност и обучение, за да се справят с предстоящия преход към електрифицирани превозни средства.

Търговска несигурност

Търговската война с Китай и възможността NAFTA да бъде заменена (или прекратена) донесе много несигурност в индустрията за авточасти. Изходът от търговската война с Китай в този момент не е ясен. USMCA трябва да замени NAFTA, ако конгресът го ратифицира. Ако конгресът откаже да ратифицира USMCA, Тръмп заяви, че ще анулира NAFTA. Очевидно е, че производителите на авточасти разчитат изключително на вносни суровини и компоненти. С цялата несигурност, добра идея за производителите на авточасти да имат резервен план за всичко, свързано със суровини, материали и компоненти.

В много отношения, 2019 година ще бъде най-предизвикателната година, в която индустрията за автомобилни части е виждала от доста време. В такива ситуации подготовката е от ключово значение. Вашата компания трябва да е наясно с трите изброени по-горе предизвикателства и да има добър план за борба с всеки един от тях.

Източник: aftermarketnews

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!