Schaeffler предлага нови решения за ремонт на сухи и мокри двойни съединители

13 ноември 2018, 12:27

Със своя LuK RepSet 2CT, Schaeffler е не само първата, но засега и единствената компания на пазара на резервни части, която предлага ремонтно решение за сухи двойни съединители. Schaeffler разшири обхвата си с нови приложения за модели Fiat, Renault и Smart. Освен това, LuK RepSet 2CT от Schaeffler вече се предлага и за автомобили на VW Group, използващи “мокри” двойни съединители.

Смяната на предавките без забавяне в предаването на въртящ момент е голямо предимство за водачите на превозни средства с двоен съединител. Този иновативен подход осигурява по-голям комфорт при шофиране и по-малък разход на гориво едновременно. Schaeffler разпозна рано потенциала на тази технология на пазара и стана пионер в ремонта на двойните съединители, когато разработи ремонтното решение LuK RepSet 2CT. Като най-ново попълнение, на пазара на резервни части компанията разполага и с ремонтно решение за Smart Forfour и Fortwo, Renault Twingo (и трите бензинови модела с 6-степенна скоростна кутия 6DCT250), още за автомобили от Fiat Group (бензинови и дизелови версии на Fiat, Alfa Romeo и Jeep с 6-степенна скоростна кутия FPTC635 DDCT) и за Suzuki (бензинови и дизелови двигатели с 6-степенна TCSS трансмисия). Освен това Schaeffler предлага ремонтни решения за “мокрите” двойни съединители, използвани от Audi, Seat, Skoda и Volkswagen (със 7-степенна скоростна кутия DQ500).

“С тези нови приложения за сухи и мокри двойни съединители ние отново демонстрираме новаторската си мощ и дългите ни години на компетентност в ремонта на съединителя”, каза Рувен Даниел, ръководител на Трансмисия в Schaeffler Automotive Aftermarket. “Нашето глобално пазарно покритие в сегмента на съединителя вече е над 80% и ще се увеличи допълнително.”

Принципът на технологията с двойни съединители е сложен. Просто обяснено: Докато в определен момент един съединител предава въртящ момент, вторият съединител се позиционира за следващата предавка. Това улеснява плавното превключване от една скорост към друга, без да се понижава предаването на мощността или ефективността. Сухият двоен съединител се използва особено при превозни средства с по-нисък въртящ момент, тъй като генерираната топлина, не може да се разсее по друг начин. За разлика от това, “мокрият” двоен съединител се използва предимно за превозни средства с по- висок въртящ момент от над 250 Nm. Благодарение на охлаждането на маслото той позволява предаването на по-високи нива на въртящия момент. В тази версия топлината, която се получава при преместване и ускоряване от стартов старт, се разсейва в маслената верига.

Независимо дали става въпрос за суха или мокра версия, всеки LuK RepSet 2CT не само идва с двоен съединител, но и съдържа всички необходими компоненти за ремонт, които са прецизно настроени за подмяна на конкретмият съединител. Този продукт се допълва от подходяща модулна специална система от инструменти, необходима за подмяната на двойния съединител. Комплектът инструменти, специфични за превозните средства, за всяко приложение може лесно да се комбинира с основния набор от инструменти.

Всеки LuK RepSet 2CT, както и всеки специален комплект инструменти, идва с подробна информация за технологията и инсталирането на осем езика. Можете да намерите това и допълнителна информация за тези ремонтни решения, както и цялото портфолио на Automotive Aftermarket от Schaeffler, на онлайн портала REPXPERT (www.repxpert.com). Тук регистрираните потребители имат достъп до цялата техническа информация, като инсталационни клипове и технически брошури.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!