ZF придобива мобилен доставчик 2getthere

2 април 2019, 13:00

  • Инвестиране в 60-процентов дял на опитен доставчик на автоматизирани системи за електротранспорт
  • Придобиването допълва съществуващите кооперации и инвестиции
  • ZF се стреми да постави нови стандарти за автономни мобилни и транспортни решения

ZF Friedrichshafen AG е придобила 60% дял от 2getthere B.V. Компанията предлага пълни автоматизирани транспортни системи и се намира в Утрехт/Холандия, с офиси в Сан Франциско, Дубай и Сингапур. Приложенията варират от електрически транспортни системи без водачи на летища, бизнес и тематични паркове до специализирани инфраструктури за градски транспорт. С тази стратегическа инвестиция, ZF изпълнява своята стратегия за мобилност от следващо поколение, за да засили позицията си в мобилността като услуга и в растящите автоматизираните пазари на превозни средства и допълва съществуващите си дейности.

„2getthere има повече от три десетилетия опит на пазара на автономни пътнически превозни средства, както и уникални инженерни и софтуерни компетенции. Това придобиване подкрепя нашата стратегия да стане водещ доставчик на автономни транспортни системи в процъфтяващия нов пазар на мобилност “, каза Волф-Хенинг Шайдер, председател на Управителния съвет на ZF Friedrichshafen AG. Със своята стратегическа инвестиция, ZF укрепва позициите си в развиващите се пазари на решения за мобилност, автономни транспортни системи и споделени автономни превозни средства. Мажоритарният дял в 2getthere допълва съществуващите инвестиции и съвместни операции на ZF, като например e.GO Moove, съвместно предприятие с e.GO Mobile AG, което е насочено към производството на автономния микробус e.GO Mover, както и на Transdev, водещ оператор и глобален доставчик на интегрирани решения за мобилност.

Оттогава 2getthere натрупа повече от 100 милиона километра автономен пробег с пътнически и товарни транспортни системи без шофьор в няколко големи града по света, включително Ротердам, Абу Даби и Сингапур, както и множество пристанища и летища. Системите на 2getthere предоставят услуги в бизнес парк Rivium (Capelle Aan Den IJssel) и Masdar Сити (Абу Даби), където са транспортирани повече от 14 милиона души, с напълно електрически и надеждни автомобили. Надеждността на системите, инсталирани от 2getthere, включително управлението на превозното средство и софтуерната архитектура, надхвърля 99,7%. „Пазарът на електрически транспортни системи без водачи се развива динамично. Искаме да продължим да бъдем лидер на пазара и участието на ZF ни помага да реализираме нашите планове за растеж, да ускорим технологичната си пътна карта и да осигурим необходимата сигурност за нови и съществуващи клиенти ”, каза Карел С. ван Хелсинген, основател и главен изпълнителен директор на 2getthere , „Технологичното сътрудничество със ZF ще подкрепи работата на 2getthere за доставката на смесени трафик приложения като Rivium и Брюкселското летище.“ Само през последните три години приходите на компанията са се увеличили с 60%. В бъдеще ZF и 2getthere ще работят заедно за по-нататъшно развитие на технологии за автономни транспортни системи. „Ние сме се превърнали в цялостен доставчик на системи за автоматизирани функции и затова сме в идеална позиция да подкрепим 2getthere. Ние можем да доставяме електрически двигатели, решения за сензорни технологии, високопроизводителни изчисления и задвижващи механизми за всички нива на автоматизирани приложения, ”обясни Шайдер. Обратно, ZF ще се възползва и от обширния опит на нидерландската компания и обширните инженерни и софтуерни компетенции, когато става въпрос за конфигуриране и внедряване на пълни автономни транспортни системи. Очаква се екипите за разработка на софтуер 2getthere в Утрехт да нараснат значително през следващите години, приблизително удвоявайки сегашните 60 служители. Двете компании се съгласиха да не оповестяват обема на сделката.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!