ZF подписва окончателно споразумение за придобиване на WABCO

2 април 2019, 11:08

  • ZF и WABCO създават водещ световен доставчик на интегрирани системи и технология за тежкотоварни превозни средства с комбинирани продажби от около 40 милиарда евро
  • Допълнителните възможности на двете компании да създадат добавена стойност за клиентите на ZF за търговски превозни средства
  • ZF ще придобие WABCO за $136.50 на акция за обща стойност на капитала от около 7 млрд. долара
  • Приключване се очаква в началото на 2020 г.
  • Планирано придобиване е одобрено от Управителния съвет и Надзорния съвет на ZF Фридрихсхафен и Съвета на директорите на WABCO.

ZF Фридрихсхафен AG, водеща глобална технологична група и доставчик на системи за мобилност на леки автомобили, тежкотоварни превозни средства и промишлени технологии, обяви че е сключила окончателно споразумение за придобиване на WABCO за 136.50 долара за акция. Планираното придобиване е одобрено от Управителния съвет и Надзорния съвет на ZF и Съвета на директорите на WABCO. Заедно ZF и WABCO ще формират водещ глобален интегриран доставчик на системи за мобилност за тежкотоварни превозни средства, създавайки добавена стойност за клиентите. Комбинираната компания ще има продажби от около 40 милиарда евро.

WABCO е водещ световен доставчик на системи за управление на спирачките, технологии и услуги, които подобряват безопасността, ефективността и свързаността на тежкотоварни превозни средства, включително камиони, автобуси и ремаркета. Разнообразните му продукти и услуги включват интегрирани спирачни системи и контрол на стабилността, системи за въздушно окачване, контролни механизми за автоматизация на трансмисията, както и решения за аеродинамика, телематика и управление на транспортния парк. WABCO, която е листвана на Нюйоркската фондова борса (NYSE), генерира 3,3 млрд. Евро приходи през 2018 г. и има около 16 000 служители в 40 страни.

Комбинация от успешни и допълващи се бизнес линии

Планираното придобиване е част от стратегията за мобилност от следващо поколение на ZF и ще разшири опита на компанията за решения за спиране на превозни средства за първи път. Това играе централна роля за контрола на автоматизираните функции на шофиране – включително маневри за спешно спиране на камиони и ремаркета. След придобиването, клиентите на двете компании ще имат партньор в лицето ZF, който може да им предложи напълно интегриран системен подход, нови задвижващи системи за E-Mobility и автономни шофьорски функции. ZF очаква, че автоматизираните функции на шофиране ще се прилагат предимно за търговски превозни средства и в райони с ниска сложност и трафик (например производствени обекти, летища, селско стопанство). Очаква се комбинацията от двата бизнеса да ускори допълнително разработването на нови технологии, за да се даде възможност за автономни функции на тежкотоварните превозни средства, което прави ZF по-малко зависима от икономическия цикъл на индустрията на леките автомобили.

 

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!