Fiat Chrysler ще плати на Tesla, за да обедини емисиите на CO2

11 април 2019, 9:00

Fiat Chrysler Automobiles се съгласи да плати на Тесла стотици милиони евро, така че превозните средства на Tesla да бъдат преброени в неговото производство на автомобили, за да се избегнат глобите за нарушаване на новите правила за емисии на Европейския съюз, съобщи Financial Times .

Стъпката ще позволи на Fiat Chrysler да компенсира емисиите на въглероден диоксид от колите си срещу електрическите автомобили на Tesla, като намали средната си стойност до допустимо ниво.

В доклада не се споменават допълнителни финансови подробности за конкретната сума, която Fiat Chrysler се е съгласил да плати на Tesla.

Тесла не отговори веднага на молба за коментар. Fiat Chrysler не назова директно сумата, която ще плати, но добави, че ще „оптимизира възможностите за съответствие, които регулациите предлагат“.

„FCA се ангажира да намали емисиите на всички наши продукти … Пакетът за покупки на емисии осигурява гъвкавост за доставяне на продукти, които нашите клиенти са склонни да купуват“, добавя FCA в изявление.

В Съединените щати FCA вече е закупила кредити за емисии от Tesla, Toyota Motor и Honda Motor .

Източник: europe.autonews.com

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!