Устойчива концепция за трансмисиите на бъдещето

15 април 2019, 13:51

ZF продължава да оптимизира важни характеристики на трансмисиите въз основа на успешната серия 8HP. Резултат: трето поколение на 8-степенна автоматична трансмисия 8HP от ZF.

 

Усъвършенстваното инженерство прави дизайнът още по-добър, като влага голяма страст във всеки детайл. В следващата версия на 8HP, която влезе в масово производство през 2018 г., ZF направи много подобрения и промени и я превърна в класическа модерна трансмисия. След изчерпателен анализ на всички компоненти, ZF препроектира системата на мехатрониката, допълнително преработи торсионните демпфери и още веднъж увеличи максималното предавателно отношение. Резултатът е забележима, широкообхватна системна оптимизация: в същия инсталационен обем, новата 8HP предлага значително повече динамика при смяна на предавките и комфорт. Средният разход на гориво на луксозните и среден клас автомобили са намалели с допълнителни 2,5% и едновременно намаляване на емисиите на CO2.

Разбира се, 8HP може да продължи да се комбинира с мощен електромотор благодарение на модулния си подход. Трансмисията по този начин осигурява на производителите на автомобили гъвкава възможност за хибридизация на техния модел. Това означава, че ZF 8HP остава най-добрия избор за почти всички класове превозни средства с широк диапазон и варианти на двигатели и задвижване.

Оптимизации
  • Разширява се максималното предавателно отношение до 8.6;
  • Оптимизация на загубите при превключване (фрикционен пакет и хидравлични загуби);
  • Оптимизиран обем на охлаждащото масло и намаляване на минималното основно налягане;
  • Намаляване на хидравличните загубите;
  • Процес на превключване с подобрена динамика и намалени емисии CO2;
  • По-нататъшно развитие на торсионната демпферна система и оптимизирани възможности на заключващия съединител на конвертора на въртящия момент.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!