Новият център за изследване и развитие на Nokian Tires води до разработването на продукти от ново поколение

26 ноември 2018, 8:30

Търсенето на висококачествени гуми за тежкотоварни автомобили нараства в световен мащаб, а по-големите превозни средства имат по-големи изисквания към гумите. За да отговори на търсенето, Nokian Heavy Tires изгражда нов център за изследване и развитие в Nokia, Финландия, през 2019 година. Съвременният център за изследване и развитие ускорява тестването на нови модели гуми, поддържайки първокласното качество, за което Nokian Tyres е оценено през последните 120 години.

Новият Център за изследване и развитие, с площ от около 3500 квадратни метра, е част от значително увеличение на производствения капацитет. Миналата година Nokian Heavy Tyres Ltd, част от групата Nokian Tires, отговори на нарастващото търсене на гуми в световен мащаб с инвестиции в научноизследователска, развойна  и производствена дейност от около 70 милиона евро и увеличаване на капацитета производство от 50%, планирано за период от 3 години.

“Това е най-важната инвестиция в разработването на тежкотоварни гуми на Nokian Tires”, казва Кале Кайвонен, директор на R & D, Nokian Heavy Tyres.

“Ние се вписваме перфектно в плана ни. Първият етап от разширяването на производствения завод приключи, а вторият ще бъде готов през април 2019 г. През лятото на 2019 г. ще започнем да инсталираме ново оборудване”, казва Паси Антинмаа, директор на завод Nokian Heavy Tires.

Безопасност при всякакви условия

Nokian Heavy Tyres продължава да произвежда най-добрите гуми в света за тежкотоварни автомобили от всички области, от горското стопанство и селското стопанство до добива и транспорта. В новия център за изследване и развитие, всички вътрешни тестове ще се извършват в същото помещение и в близост до производствените линии, всички от които са разположени в Nokia. Операциите ще бъдат изключително ефективни.

“Центърът ще бъде пълен с модерно оборудване”, казва Мати Каунисто, мениджър за развитието на Nokian Heavy Tyres. “Можем да удвоим броя на тестваните гуми и можем да изпробваме множество променливи, за да предоставим на нашите OEM клиенти най-високите стандарти.”

За Nokian Tyres е приоритет, че целият жизнен цикъл на гумата е екологичен. За да се постигне този висок стандарт на устойчивост, новите технологии за научноизследователска и развойна дейност са забележителна стъпка.

Революцията на автономните автомобили се приближава

Благодарение на новото оборудване за тестване в научноизследователските центрове и все по-специфичното събиране на данни, Nokian Heavy Tyres безспорно ще доведе до революция в сегмента за тежки автомобили. Новите нововъведения ще позволят разработването на решения за първи път. Например, за да работи безопасно и предвидимо, без опит и оценка на водача, безпилотната система за кормилно управление на автомобила налага по-високи изисквания за производството на гуми.

“Ще видим и безпилотни трактори и те се нуждаят от висококачествени гуми и пълни данни за тези гуми, за да се осигури безопасна и точна посока”, добавя Каунисто.

За Нокиан

Nokian Tyres е един от големите производители на гуми в света и една от най-устойчивите компании в индустрията. Ние разработваме висококачествени, безопасни и екологични гуми за автомобили, камиони и тежкотоварни автомобили, осигуряващи безопасност при всякакви условия. Ние сме особено добре известни с нашите иновативни зимни гуми. Нашата група включва веригата от сервизи за гуми Vianor, специализирана в поддръжка на автомобили и гуми. През 2017 г. нетният оборот на компанията е приблизително 1,6 милиарда евро, а броят на служителите е бил 4,600. Nokian Tyres е регистриран в Nasdaq Helsinki. Повече информация на www.nokiantyres.com

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!