ZF и Foton откриха съвместен завод за трансмисии в Китай, авангардна автоматизация за товарни превозни средства

23 април 2019, 9:00

  • Съвместен завод в Jiaxing за производство на автоматични трансмисии за китайския пазар
  • Партньорите виждат отличен пазарен потенциал за автоматизирани товарни превозни средства през следващите пет години

В края на 2016 г. ZF влезе в две съвместни предприятия с китайския производител на товарни автомобили Foton, за да произвежда и продава трансмисии за камиони. Партньорите вече са открили производствен завод в Jiaxing, на юг от Шанхай. Фирмите ще се фокусират предимно върху производството на автоматични трансмисии за тежки и лекотоварни автомобили.
Съвместното предприятие, известно като ZF Foton HCV Automated Transmissions (Jiaxing) Co., Ltd., в което ZF притежава дял от 51%, е фокусирано върху тежкотоварните автомобили. Основните цели на това предприятие са производството и търговията в Китай на автоматични трансмисии за камиони на ZF – TraXon. Системата ще бъде интегрирана в
товарни превозни средства, произведени от производител и партньор на съвместно предприятие, Foton.

“В Китай търсенето на автоматизирани трансмисии за леки и тежкотоварни превозни средства нараства силно”, обяснява Волф-Хенинг Шайдер, главен изпълнителен директор на ZF Friedrichshafen AG. Заедно с партньора ни Foton, ние произвеждаме нашите последни технологични разработки на трансмисии в Китай и по този начин предлагаме на местните клиенти по-голяма ефективност, комфорт и безопасност. ”В сравнение с ръчните трансмисии, трансмисията TraXon, например, намалява средния разход на гориво до 5%.
Heyi Xu, главен изпълнителен директор на компанията-майка на Foton BAIC Group, добави: „Това съвместно предприятие вижда обединените ръце на двама лидери в индустрията. Той говори за продуктовата иновация и бизнес възможностите на BAIC, както и за глобалното лидерство на ZF в трансмисионните продукти и производството. И двете страни ще използват своите технологии и силни страни, формирайки модулна и стандартна производствена платформа, за да произвеждат авангардни, ефективни и интелигентни трансмисионни продукти за света. Ние ще предоставим на китайските клиенти на товарни превозни средства желаните продукти от световна класа, водещи развитието на сектора. ”

ZF Foton HCV Автоматизирани трансмисии (Jiaxing) Co., Ltd. започна производство. Производствените мощности в Jiaxing ще се разширяват последователно и това е мястото, където ZF ще произвежда 12-скоростната трансмисия на TraXon за китайския пазар. С коефициент на ефективност от 99,7%, TraXon е най-ефективната трансмисия на товарни превозни средства на пазара днес и може да бъде комбинирана с допълнителни функции, осигуряващи нейната жизнеспособност за бъдещото развитие на пазара. Тези функции включват, например, стратегията на ZF за предсказуемо превключване на предавките PreVision GPS. Освен това, ZF Foton HCV ще предложи трансмисионната система TraXon заедно с трансмисионната спирачка Intarder. Това ефективно спира тежките автомобили без напрежение или износване на работните спирачки. Intarder може да повиши безопасността и да удължи интервала на обслужване, като по този начин предлага допълнителни предимства в обслужването. Производството на Intarder също ще започне в Jiaxing.

Второ съвместно предприятие, Foton ZF LCV Automated Transmissions (Jiaxing) Co., Ltd., в което ZF притежава 40% дял, произвежда трансмисии за лекотоварни превозни средства в Jiaxing за китайския пазар.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!