Проблеми с уплътнението на горивната камера и повреда на буталните пръстени

30 април 2019, 9:00

Изкривяване на буталата

Огъването или усукването на мотовилката често се случва след повреда на двигателя. Това може да доведе до изкривяване на буталото. В тази статия можете да разберете какви са последиците от изкривяването на буталото върху двигателя и какви щети могат да възникнат.

Повреда на двигателя често причинява също огъване/осукване на мотовилките. Ако по време на дефектацията не се проверяват за паралелизъм отворите на мотовилките за коляновия вал и за буталния болт, или когато те не са подравнени правилно, буталото в цилиндъра се изкривява по време на последваща работа на двигателя.

Буталните пръстени няма да се движат в истински кръг в цилиндъра, а по елиптична траектория. Това причинява сериозни проблеми с уплътняването на горивната камера.

Буталните пръстени ще бъдат в контакт с цилиндъра отдолу от едната страна и отгоре от другата страна. Ако пръстенът не може да се завърти в канала на буталото, той ще бъде в плътен контакт само за кратко време. Тази изпъкналост значително надвишава желаното ниво, така че смазочният филм става много по-дебел и прави невъзможно доброто почистване на маслото.

Тъй като буталото е изкривено, сила при нагнетяване също ще бъде приложена към буталните пръстени, а това води до увеличаване на проникването на масло в горивната камера.

Често при изкривяване буталните пръстени не са в състояние да се завъртат и да се отклонят в елиптична форма. Това води до неравномерно радиално износване, което често води до счупване на буталните пръстени.

Източник: ms-motorservice

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!