TEXA RCCS калибрира автоматичните спирачни системи, задължителни в Европа от 2020г.

3 май 2019, 9:00

Икономическата комисия за Европа на Организацията на обединените нации (UNECE) обяви, че модерните аварийни спирачни системи (AEBS) ще бъдат задължителни за всички нови автомобили от 2020г.

AEBS открива потенциален сблъсък на предната част на автомобила, предупреждава шофьора – звуково и визуално и активира спирачките на превозното средство, ако водачът не реагира незабавно. Прилага отрицателно ускорение, за да предотврати или намали сериозността на катастрофа с препятствие, пешеходец или друго превозно средство.

Автоматичната спирачна система е само една от многото разширени системи за подпомагане на водача (ADAS), монтирани на превозните средства днес. В това отношение Европейският парламент вече одобри предложението за възможно най-бързото въвеждане на системи за подпомагане на водача на всички нови одобрени превозни средства.

Постоянното и все по-нарастващо разпространение на тези технологии доведе до увеличаване на интервенциите за поправка от страна на каросерийните сервизи, сервизите, работещи с различни марки автомобили и сменящите стъкла.

За да предостави практическа помощ на специалистите по ремонт, TEXA е разработила RCCS, пълен, модулен и мулти-марков комплект, който позволява бърза и лесна намеса на всички системи ADAS, монтирани на превозните средства, за извършване на статични и динамични калибрирания.

Източник: TEXA

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!