EGR Грешка поради чужди тела от изпускателната система

7 май 2019, 13:00

Какво означават съобщенията за грешки P1444 и P16786? Проблем ли е дебитомера? Защо колата се придърпва и каква е причината за загубата на мощност? Разберете какво причинява тези недостатъци и как можете да разрешите проблемите тук.

ПОТЕНЦИАЛНИ ОПЛАКВАНИЯ:
  • Неравномерна работа на двигателя
  • Загуба на мощност
  • Тресене
  • Код за грешка при диагностика P1444, P16786

Чуждите тела от зоната на каталитичния конвертор могат да се всмукват през линиите на рециркулация на отработените газове, дължащи се на пулсации в отработените газове или вакуума в системата на входящия въздух на бензиновите двигатели. Ако чуждо тяло блокира клапата EGR в отворено състояние, отработените газове се подават постоянно. Това води до описаните оплаквания и съобщения за грешки, като например:

  • P1444 Датчик за положението на EGR клапан – функционална грешка
  • P16786 EGR – прекалено висока пропускателна способност

Неизправността често се приписва на сензора за въздушна маса, ако се измерва по-малко подаван свеж въздух, отколкото се изчислява за това работно състояние.

Симптоми на повреди: блокиран EGR клапан

 

Възможна причина за повреда: счупени части на катализатора

Тези чужди тела могат да бъдат счупени парчета от повреден каталитичен конвертор или парченца от заварката при производството на каталитичен конвертор. Проверете катализатора за повреди, напр. използване на ендоскоп през отвора на контролния сензор пред каталитичния конвертор и смяна на клапата EGR.

Източник: ms-motorservice

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!