Производителят на окачване Ohlins е придобит от Tenneco

28 ноември 2018, 9:00

Известната с висококачественото си окачване марка Ohlins е продадена на американската компания от списъка Fortune 500 Tenneco.

  • Ohlins е американси производител на окачване от висок клас
  • Tenneco е американска фирма от списъка Fortune 500
  • Основателят на Ohlins, Кент Олин, ще има миноритарен дял и ще бъде член на борда на директорите

Ohlins, светоизвестнатната марка за окачване, се продава на американската компания от Fortune 500, Tenneco. И двете компании обявиха придобиването на Ohlins Racing A.B. от Tenneco. Основателят на Ohlins, Кент Олин, се съгласи да продаде мажоритарен дял в шведската компания и да го направи дъщерно дружество на производителя на автомобилни компоненти Tenneco, базиран в Илиноис, САЩ. С придобиването на Ohlins, Tenneco ще подобри позицията на компанията като водещ световен разработчик, производител и дистрибутор на продукти и технологии за постигане на максимална производителност, съобщиха от компанията в прессъобщение.

Ohlins ще бъде дъщерно дружество на Tenneco и ще запази силната си марка и екип. Кент Олин ще продължи да притежава миноритарен дял в компанията и ще остане в борда на Ohlins. Сделката е оценена на 160 милиона долара и ще бъде приключена през първото тримесечие на 2019 година. Ohlins Racing е неразделна част от моторния спорт, мотоциклета и автомобилната индустрия от 1976 година, когато Кент Олин основава компанията.

Супербайкове като Ducati Panigale V4 S използват Ohlins окачване

“Заедно, Ohlins и Tenneco ще създадат много силен съюз. След като разгледах силните страни на двете компании, направих най-тежкото решение в живота си – да продам моя живот. Аз съм абсолютно убеден, че ще се развием много положително в бъдещето и, че Ohlins ще се възползва от възможностите, които сега ще възникнат след придобиването от Tenneco “, каза Кент Олин.

С дистрибуцията си в 50 страни и производствени мощности в Европа и Азия, Ohlins успя да съчетае глобалното покритие с познания от световна класа. Силната позиция на Ohlins като технологична компания в горното окачване за мотоциклети, автомобили и планински велосипеди ще допълни и допълнително укрепи портфолиото на Tenneco за по-добро представяне при управление. Добавянето на Ohlins ще ускори разработването на интелигентни решения за окачване на първоначално вграждане (OE), а също и бързото достигане до пазара. Очаква се също така, да се подобри портфолиото на Tenneco в пазарите с по-широка мобилност, като се добави гамата от продукти на Ohlins с висококачествено OE и следпродажбеният пазар за автомобилни и моторни спортове.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!