Вериги: Как технологията на автомобилната верига на BorgWarner задвижва хибридни и електрически превозни средства

9 май 2019, 9:00

  • Десетилетия опит с верижни задвижвания прави BorgWarner надежден избор за производителите на автомобили
  • Технологията на верижното задвижване може да се прилага за хибридни задвижващи системи Р2, Р3 или Р4
  • Доказаната технология е рентабилна, високо ефективна и осигурява намален шум и вибрации в сравнение със зъбните предавки
  • Всяка година BorgWarner произвежда милиони вериги за клиенти по целия свят

С развитието на автомобилната индустрия до хибридно и електрическо задвижване, технологията на верижните задвижвания е стратегически фактор. С повече от половинвековен опит и успехи в разработването и производството на верижни задвижвания на HY-VO ® (високоскоростна верига с еволвентните профили на верижните колела), BorgWarner е водеща в хибридните системи за задвижване.

HY-VO ® верига

Често прилагана при трансферни кутии и трансмисии, веригата BorgWarner HY-VO е патентована, с обърнат зъб. Безшумна верижна технология, която използва високоефективна осцилираща връзка. Прилага към P2 “извън оста” (електрическият двигател се намира между двигателя и трансмисията), P3 (електрическият двигател се намира след изхода на трансмисията) и P4 (електрическият двигател се намира на задния мост) хибридни системи.

„BorgWarner изобретява патентованата технология HY-VO, която революционизира верижните задвижвания, като доставя милиони вериги HY-VO на автомобилния пазар всяка година”, каза Джоел Вийгер, президент и генерален директор на Morse Systems и вицепрезидент на BorgWarner Inc. „Радваме се, че нашите вериги HY-VO могат да бъдат ключов фактор за хибридни и електрически превозни средства. Разглеждаме го като чудесен пример за това как нашата дългогодишна експертиза може да бъде жизненоважна част от бъдещето на автомобилната индустрия. ”

Обикновено верижните задвижвания се интегрират лесно в трансмисионни проекти в P2, P3 и P4 хибридни приложения и предлагат по-голяма гъвкавост на разположението. Освен за лесно вграждане и намалена механична сложност, верижните задвижващи системи са в състояние да постигнат широк диапазон на предавателните отношения и да осигурят възможности за намалени производствени и монтажни разходи.

Чрез технологията на BorgWarner, веригите HY-VO също имат способността да минимизират нивата на шум и вибрации, което води до по-голям комфорт за клиента.

Верижните устройства вече са често срещани в много системи в днешните превозни средства, включително:

  • Системи за синхронизиране на двигателите
  • Задвижващи системи за маслена помпа на двигателя и трансмисията
  • Вериги за задвижване на:
    • Трансферни кутии
    • Крайни трансмисионни предавки

Тъй като производителите на оригинално оборудване се стремят да увеличават ефективността, да намаляват теглото и да създават по-компактни системи, BorgWarner продължава да предоставя ползите от използването на верижните технологии, за да отговори на тези нужди. Патентованата от фирмата верига HY-VO предлага предимствата на безшумната верига и подобрява възможностите на веригата чрез добавяне на осцилираща връзка вместо традиционния кръгъл щифт. Шарнирното съединение, по проект, осигурява подобрена ефективност, намалява шума и вибрациите, генерира по-малко топлина и осигурява подобрени характеристики на износване в сравнение с кръглите щифтове. Същевременно позволява на веригата да работи при високи линейни скорости. В допълнение, веригите HY-VO в трансмисии и трансферни кутии са се доказали като по-ефективни от системите с двувалови зъбни предавки.

BorgWarner има богат опит в предоставянето на трайни, висококачествени HY-VO вериги на пазара. Освен веригите HY-VO, BorgWarner също произвежда втулкови и ролкови вериги, за да отговори на редица нужди на клиентите.

Източник: BorgWarner

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!