Fiat Chrysler Automobiles завършва продажбата на Magneti Marelli за 5,8 млрд. евро

6 май 2019, 13:11

Fiat Chrysler Automobiles приключи продажбата на дивизията за автомобилни части Magneti Marelli на Calsonic Kansei за 5,8 милиарда евро (6,5 милиарда долара), малко под първоначалната цена поради финансовото състояние на компанията.

Миналата година Fiat Chrysler се съгласи да продаде Magneti Marelli на CK Holdings – свързана с японската Calsonic Kansei и двигател на американското инвестиционно дружество KKR – за 6,2 милиарда евро за формиране на седмия по големина в света независим доставчик на авточасти.

FCA съобщи в четвъртък, че цената е коригирана на базата на очакваното финансово състояние на Magneti Marelli към датата на приключване.

„Като част от тази сделка, отношенията ни с FCA остават важни, тъй като продължаваме да ги обслужваме, като част от нашето дългогодишно споразумение за доставка“, заяви в изявление главният изпълнителен директор на Calsonic Kansei и Magneti Marelli Беда Болцениус. „За да успеем да обслужваме нашите клиенти като една фирма, интеграцията е ключов приоритет – както в културно, така и в оперативно отношение.“

Консолидираният бизнес ще работи под името Magneti Marelli CK Holdings Co. Ltd.

Бордът на FCA също одобри разпределениято и на по-рано обявен извънреден паричен дивидент на акционерите от 2 млрд. евро.

Източник: Autonews.com

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!