Експертно интервю | Табло за управление на търсенето на TecAlliance: бизнес интелигентност за индустрията за резервни части

14 май 2019, 13:00

Какви точно резервни части търсят нашите клиенти? От кои части се нуждаят, кога и в кои страни? За кои превозни средства се търсят части?  Производителите на части вече могат да получат отговори на тези въпроси с новия модул на мениджъра на Google Анализ – таблото за управление на търсенето от TecAlliance. Модулът за бизнес интелигентност позволява целенасочена оптимизация на продуктовото портфолио на компанията и подкрепя валидни решения, основани на данни. Д-р Бартош Белкиус, вицепрезидент на Analytics, и Йенс Стьомер обясняват новия инструмент. Това е едно от най-изчерпателните решения за бизнес разузнаване в независимия автомобилен пазар на резервни части, благодарение на наличните данни.

Какво е това Demand Dashboard и защо беше пуснато?

ББ : Бизнес моделите, базирани на данни, обещават значителен потенциал. Данните ни помагат да разберем как работят пазарите, как работят определени клиентски сегменти, как могат да се подобрят характеристиките на продукта или да са по-ефективни каналите за дистрибуция. Става все по-важно за доставчиците да използват нашите данни, за да разберат как работи пазарът.

С новия модул Demand Dashboard предлагаме на нашите доставчици на данни стандартизиран анализ на данните, който се основава на поведението на потребителите в каталога TecDoc, един от водещите каталози за резервни части в света. Освен това в анализа се включват и търсенията в приложената уеб услуга, чрез която търговците попълват своите индивидуални каталози на резервни части с TecDoc данни. Като начало, акцентът е върху Европа. В бъдеще планираме да интегрираме повече ресурси с данни и региони в таблото за управление на търсенето.

Тази база данни прави Demand Dashboard едно от най-изчерпателните решения за бизнес информация, които понастоящем са достъпни за независимия пазар на резервни части. Нашата мисия е да осигурим глобален поглед върху пазара за нашите клиенти.

ЙС : Demand Dashboard е уеб-базирано решение. Модулът може да се използва в световен мащаб без никакви усилия за инсталиране или хостинг. Той поддържа едновременното използване от множество потребители.

Как се разработва таблото за управление на търсенето?

ЙС: Като екип, първо разгледахме някои сценарии за практическо приложение и определихме коя информация би била полезна за надеждна картина на търсенето на определен продукт. С UX-Designers, ние сме интегрирали подходящи методи за агрегиране на данни с практична и лесна за използване презентация. Ние винаги имахме предвид специфичните нужди на продуктовите мениджъри на производителя. Те искат да пуснат на пазара нови продукти и да оптимизират съществуващите си портфейли. Можете да използвате таблото за управление на търсенето, за да правите по-добри и по-интелигентни решения.

Кои групи клиенти се възползват от използването на таблото за управление на търсенето?

ББ : Доставчиците могат да научат повече за нуждите на своите клиенти с помощта на аналитичните възможности на Demand Dashboard. Те могат да получат по-задълбочени познания за своите пазари – бързо, лесно и икономично. С тези данни доставчиците на данни на TecAlliance могат да открият неизползвания досега бизнес потенциал, да оптимизират и насочват портфейлите си с продукти, систематично да разширяват присъствието си в независимия пазар на автомобили и да оправдават покупките и решенията за планиране с валидни данни.

ЙС : За да бъдем точни, Dashboard Dashboard цели да достигне до всички доставчици на данни за TecAlliance. Това включва големи играчи и малки и средни производители на резервни части.

Възможно е да се съпостави търсенето на чистачките на предното стъкло за конкретен модел в дадена страна с прогнозите за времето за днес и утре. Или да се комбинира търсенето на конкретни износващи се части за конкретен модел превозно средство с данни за регистрация, интервали за поддръжка, пробег, икономическо развитие и метеорологични данни, за да се предвидят по-точно бъдещите продажби.

За да се справим със сложни проекти, като например предсказуем анализ, трябва да запишем текущата ситуация като основа за прогнозиране на бъдещето. Това са данните, които предоставяме с Dashboard. Ние показваме „днес“, така че нашите клиенти да имат основата да вземат правилните решения утре.

Как точно се прави заявка в работата на таблото за управление?

ЙС: Заявките са лесни за създаване и могат да бъдат конфигурирани индивидуално. Възможни са опции за филтриране на „генерични артикули“, т.е. на продукта или групата продукти – например спирачни дискове, както и по време, държава или регион.

Производителят на части може да получи първоначален преглед на търсенето на най-важните продукти на различни пазари. Кликването върху индивидуална марка, продукт или превозно средство отвежда потребителя до подробния изглед, с допълнителна информация. Колко често е избрана тази резервна част в отделните категории? Колко често се търси и чрез кой номер на артикула (номер на артикул, OE номер или номер на артикула на конкурента) или търсене чрез превозно средство? Това улеснява идентифицирането на сезонни или регионални бестселъри, което подпомага точното планиране на производството.

Продуктовите мениджъри могат да разчитат на резултатите от Dashboard. Решението идентифицира търсенето като подходящо, когато потребителите кликнат върху елементи от резултатите от търсенето и ги разглеждат в детайли. За нас това е знак за ясен интерес да се възложи на съответната марка.

Как може производител на части да закупи новото табло за търсене?

ЙС: Таблото за управление на търсенето е достъпно за продажба от края на март 2019 г. Допълнителна информация за решението на Analytics Manager и нейните модули Demand Dashboard и PMA (Анализ на управлението на продукти) можете да намерите на нашия уебсайт.

Производителите, които се интересуват от таблото за управление на търсенето, могат да видят потенциала за подобряване на видимостта и възможността за намиране на техните продукти, като разгледат избрания анализ на проби, свързан с други данни на TecAlliance, като например пакети данни OE или TecDoc. Щастливи сме да съветваме заинтересованите и да обсъдим следващите стъпки.

Ако производителят на части все още не е доставчик на данни за TecAlliance, това ще бъде първата стъпка. За да предостави своите собствени данни за артикули и да стане част от каталога на TecDoc, заинтересованият доставчик трябва да попълни формуляра за контакт .

Източник: TecAlliance

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!