Brembo привлича в екипа си бивш вицепрезидент на Nissan

11 май 2019, 6:45

Даниеле Шилачи ще стане новият главен изпълнителен директор на Brembo на 1 юли. Той ще наследи сегашния изпълнителен директор Андреа Аббати Марескоти, който напуска доставчика на спирачки, за да преследва други интереси.

Италианският специалист по спирачни системи Brembo обяви, че бившият вицепрезидент на Nissan Даниеле Шилачи ще стане новият изпълнителен директор. Неговият приоритет ще бъде да удвои размера на доставчика.

Шилачи, изпълнителен вицепрезидент на Nissan за глобален маркетинг и продажби, както и превозни средства с нулеви емисии, се завръща в Европа след четири години в световната централа на японския автомобилен производител в Йокохама, Япония.

„Искам да приветствам Даниеле Шилачи, италиански мениджър, който се връща в Италия с гордост и страст, след като е прекарал 20 години в чужбина и от който очакваме значителен принос за бъдещото развитие на компанията,” заяви вчера акционерът и председател на Brembo Алберто Бомбасей в декларация.

Nissan обяви миналия месец, че Шилачи е “избрал да напусне компанията, за да се доближи до родния си дом в Европа.”

Напускането на Шилачи е последното от поредицата напускания от Нисан на неанглийски ръководители след ареста на Карлос Госн през ноември за подозрения във финансови нарушения.

54-годишният Шилачи ще стане новият главен изпълнителен директор на Brembo на 1 юли, денят след като сегашният изпълнителен директор Андреа Аббати Марескоти напусне компанията „да търси нови професионални проекти и дейности“, казаха от Брембо.

„Широкият международен опит на Шилачи за управление, дълбоките познания за хибридите, които той е натрупал в Toyota и за електрическите превозни средства в Nissan, ще помогне на Brembo да укрепи бизнеса си и да направи придобивания, които да увеличат дейността ни“, каза изпълнителният вицепрезидент на Brembo Матео Тирабоши.

Brembo през 2018 г. увеличи приходите си с 7,2% до 2,64 млрд. Евро.

Шилачи започва кариерата си през 1993 г. в Renault, където прекарва седем години. Той се премества във Fiat през 2001 г. като ръководител продажби и маркетинг на Alfa Romeo. След като се премества в Toyota, Шилачи помага на автомобилния производител да разшири присъствието си в Европа и също така подпомага марката Lexus.

През 2010 г. той става президент и главен изпълнителен директор на френското подразделение на Toyota. Две години по-късно е повишен в старши вицепрезидент по продажбите и маркетинга на Toyota Europe.

Присъединява се към Нисан през юли 2015 г. като изпълнителен вицепрезидент и член на изпълнителния комитет с поста ръководител на глобалните продажби и маркетинг, и електрически превозни средства за марките Nissan, Datsun и Infiniti. Неговият фокус е специално върху производството на автомобили и позиционирането им на пазара. Той също така е назначен за президент за японския и азиатския пазар, отговарящ за производството, инженеринга, разработването, продажбите и маркетинга, финансите и води проекта на Nissan за автомобили с нулеви емисии.

Роден в Италия и отраснал в Белгия, Шилачи е завършил 1993 г. в Политехническия университет в Милано със специалност „Нови индустриални технологии и управление на бизнеса“. Той продължава образованието си, като завършва програмата CEDEP в INSEAD и изпълнителната програма за развитие в Wharton School на Университета на Пенсилвания.

Източник: Automotive News Europe

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Editor, 14 май 2019, 21:56 0 0

Поздравления!

Отговори