Meritor ще придобие AxleTech

13 май 2019, 13:00

Целта е засилване на платформата за растеж в сегментите на специализираната строителна и селскостопанска техника, отбраната и афтърмаркет пазари

Meritor, Inc. обяви, че е сключило споразумение с филиал на The Carlyle Group, глобална инвестиционна компания, според която Meritor ще придобие AxleTech за около 175 млн. долара. в брой. Сделката повишава целта на Meritor за ускоряване на глобалните продажби чрез стратегически растеж в съседни пазари. Добавянето на AxleTech подобрява платформата на Meritor, с което допринася за глобалното продуктово портфолио. Предложенията на AxleTech включват пълна продуктова линия от независими окачвания, оси, спирачни решения и компоненти за трансмисионно управление. Тези възможности ще позволят на Meritor да предложи на световните клиенти по-широк спектър от продукти и решения, като същевременно ще диверсифицира портфолиото на компанията.

AxleTech е частна водеща технологична компания, която проектира, произвежда, продава и обслужва трансмисионни системи и компоненти, с акцент върху приложения в специализирана и селскостопанска техника. AxleTech генерира приходи от $ 248 милиона през календарната 2018 година. AxleTech се позиционира като силен, усъвършенстван производител на трансмисионни решения.

Meritor, Inc. е водещ световен доставчик на трансмисионни, мобилни и спирачни решения. С повече от 100-годишна история за предоставянето на иновативни продукти, които предлагат превъзходна производителност, ефективност и надеждност. Meritor очаква да реализира повече от 15 милиона долара годишни икономии от обединяване на разходите през финансовата 2022 година, чрез оперативна и производствена ефективност.

Финансиране
Meritor възнамерява да финансира сделката с комбинация от пари в брой и дълг. Meritor не очаква транзакцията да промени съществено нетния дълг на дружеството към коригирания коефициент EBITDA за финансовата 2019 година.

Източник: Meritor

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!