Групата SAG / AUTONET и Wagen International, Сърбия, се обединяват заедно за бъдещето

14 май 2019, 9:00

Групата SAG / Autonet придоби мажоритарен дял във Wagen International doo (Wint), която оперира в Сърбия. Основателят, както и ръководството на Wint ще останат активни в съществуващите си функции.

Групата SAG / Autonet придобива мажоритарен дял в пазарния лидер Wagen international doo (Wint), който е активен в Сърбия в дистрибуцията на авточасти и автосервизно оборудане, като марката се е превърнала в синоним на качество и надеждност. Около 300 служители на Wint от 15 клона, осигуряват сервизите на сръбския пазар с резервни части от първокласни доставчици. Ясната цел е да се засили позицията номер едно на сръбския пазар. Освен това пакетът от услуги трябва да бъде доразвит в полза на клиентите. Wint ще продължи да работи под сегашната си търговска марка в бъдеще. Основателят Милан Раджич ще остане дългосрочен акционер в дружеството. Заедно със съществуващото ръководство той ще продължи успешното развитие. Сделката подлежи на одобрение от антитръстовите органи.

Група SAG / Autonet е с годишен оборот от над 900 милиона швейцарски франка. Тя е един от най-големите доставчици в афтърмаркет пазара за автомобилни резервни части в Европа. С над 800 000 каталожни и 370 000 складови позиции, SAG е пазарен лидер за резервни части за автомобили и камиони в Швейцария и Румъния, на трето място в Австрия и с добро пазарно присъствие в Белгия, Италия, Португалия, Словакия, Словения, Испания и Унгария. Групата обслужва клиенти с повече от 200 клона и над 1000 превозни средства. В допълнение към авточастите, гамата включва и смазочни материали, химикали, автомобилни аксесоари, сервизно оборудване и консумативи. В SAG / Autonet Group работят над 3200 души.

Wagen International doo Wint е сръбският пазарен лидер в независимия сектор за автомобилни резервни части, с годишен оборот от над 40 милиона евро. Фирмата доставя във всички основни области в Сърбия от порядъка на 200 000 каталожните позиции. За да се постигне най-ефективно разпределение, всеки пазарен район разполага със свой специализиран дистрибуционен център. Автопаркът на Wint се състои от над 50 превозни средства с 1500 точки за доставка на ден. В допълнение към авточастите, продуктовото портфолио включва и смазочни материали, химикали, автомобилни аксесоари, сервизно оборудване и консумативи. В компанията работят над 300 души в цялата страна.

Източник: SAG / Autonet

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!