Faurecia и Hella влизат в стратегическо партньорство

29 ноември 2018, 13:00

Специалистите по осветление и електроника HELLA и Faurecia, едни от водещите световни автомобилни технологични компании, обявиха стратегическо партньорство за разработването на иновативни решения за вътрешно осветление.

В рамките на това сътрудничество и двете компании ще разработят съвместно осветление с високотехнологично съдържание в областта на повърхностното осветление и динамичното осветление за по-персонализирана среда в купето на автомобила. В това сътрудничество Faurecia ще допринесе със своя експертен опит, като цялостен системен интегратор за интериор на автомобили, а HELLA ще достави иновативни продукти в областта на вътрешното осветление.

„В бързо променящата се автомобилна индустрия трябва да създадем стойност чрез иновации с кратко време за пускане на пазара. Като системен интегратор в интериора на превозното средство, ние създададохме партньорства за разширяване на технологичния ни опит и гъвкавост. Нашето стратегическо сътрудничество с HELLA е последният пример за този подход „, каза Патрик Колер, изпълнителен директор на Faurecia. „Освен нашите партньорства с MAHLE и ZF, ние сме уникално позиционирани, за да предложим безопасен, свързан и персонализиран потребителско изживяване, което може да бъде интегрирано в днешните автомобили и ще бъде от решаващо значение за бъдещите автомобили“.

„Тенденции като автономно шофиране и индивидуализиране, напълно ще предефинират интериора на автомобила. Затова вече работим интензивно върху идеите за интериорно осветление на автомобили, които дават възможност за разнообразие от нови функционалности и могат да бъдат адаптирани към различните нужди на пътниците и пътните ситуации. Сътрудничеството с Faurecia ще ни предостави допълнителни възможности за цялостно развитие на иновативните решения за интериорно осветление „, добави Ролф Брайданбах, изпълнителен директор на HELLA.

На автомобилното изложение в Париж, проведено през октомври 2018 г., Faurecia и HELLA направиха първа демонстрация на уникално заобикалящо осветление за по-удобна, динамична и гъвкава среда, интегрирана в купето на бъдещето. При влизането в автомобила пътниците бяха посрещнати с персонализирано вътрешно осветление на арматурното табло, панелите на вратите и седалките. Faurecia и HELLA също работят по автономен сценарий на шофиране, за да разработят серия от динамични функции за осветяване, насочени към повишаване на информираността на водачите и безопасността.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!