Решения за системите, подпомагащи водача от TEXA

17 май 2019, 13:00

Проектирани да осигуряват безопасност и комфорт по време на шофиране, ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) са все по-често срещани в най-новите превозни средства и могат да включват: автономно аварийно спиране, круиз контрол, напускане на платното и разпознаване на пътни знаци. За да помогне на професионалистите да ремонтират тези усъвършенствани устройства за активна безопасност, TEXA е разработила цялостно, модулно, мулти-брандово решение, способно да посрещне разнообразните нужди на автомобилните специалисти, независимо дали са специалисти по подмяна на стъкла, техници за каросерийни ремонти или сервизи, обслужващи много марки.

Решението ADAS включва:

  1. RCCS (система за калибриране на радар и камера)
  2. CCS (система за калибриране на камерата)
  3. Рефлектор за калибриране на радар за мъртва точка
  4. Комплект ADAS TRUCK за камиони
RCCS, многофункционално универсално устройство за радари и камери

RCCS (система за калибриране на радари и камери) е пълно и професионално решение разработено от TEXA за света на сервизите за подмяна на стъкла, каросерийни ремонти или сервизи, обслужващи много марки. Той е идеален за извършване на всички операции по калибриране на камери и радари.

RCCS се състои от: здрава основна рамка, електрически регулируема по височина и лесна за преместване в сервиза благодарение на въртящите се колела; регулируема греда, снабдена с плъзгаща се отразяваща плоча и две огледала; две практични самоцентриращи скоби с иновативна система за моментално закрепване към колелото, които са комплектовани с лазерни указатели и градуирани скали, осигуряващи максимална прецизност при реглажа на автомобила.

Това технологично оборудване ви позволява да позиционирате RCCS лесно, с абсолютна точност и безопасност, в съответствие с изискванията на различните производители.

RCCS е модулен, тъй като е съвместим с всички TEXA панели, с възможност за избор само на необходимите панели, в зависимост от нуждите на оператора. RCCS е многофункционален, тъй като може да се използва в комбинация с други специфични решения за калибриране на радари и задни камери, като по този начин създава цялостно решение, което ви позволява да работите с електронни системи за подпомагане на водача, като:

  • ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ОПАСНО СБЛИЖАВАНЕ ОТЗАД
  • ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА
  • АДАПТИВЕН КРУИЗОВ КОНТРОЛ
  • ПАРКИНГ АСИСТЕНТ
  • РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИ ЗНАЦИ
  • ОТКРИВАНЕ НА СЛЯПО МЯСТО
  • СИСТЕМА ЗА НОЩНА ВИЗИЯ
  • 360 ° КАМЕРА
CCS, мулти-марков комплект за калибриране на камерата

Докато в миналото, ако предното стъкло беше повредено, всичко, което трябваше да направите, беше да го замените, сега е необходимо да се възстанови правилното функциониране на камерите, предназначени за помощ на водача. Системата за калибриране на камерата (CCS) е проектирана да създаде най-добрата комбинация според оперативните нужди на техника. Състои се от здрава опора, на която трябва да бъдат разположени няколко панела.

CCS може да се използва и с градуирана подложка и две опори за центриране върху колелата чрез лазерно нивелиране (по избор). Производствените характеристики на комплекта го правят решение, което е изключително лесно за използване, удобно и леко за носене, дори и за употреба извън сервиза.

CCS е идеален за онези, които не могат да отделят специално място в сервиза за калибрирането на камерите и след като операциите по едно или няколко превозни средства приключат, цялото оборудване може да бъде лесно разглобено и съхранено.

Калибриращи панели за камери на автомобила

Панелите могат да бъдат перфектно интегрирани с RCCS и CCS.

Рефлектор за калибриране на мъртва точка на радар

Това е основно устройство за калибриране на ултразвуковите радари, инсталирани в превозни средства като HYUNDAI, HONDA, KIA, LEXUS, MAZDA, MITSUBISHI, SUBARU и TOYOTA.

Комплект ADAS TRUCK
ADAS TRUCK

Някои производители на камиони изискват специално оборудване за правилното калибриране на системите за подпомагане на водача, които включват камери, радари и сензори, които управляват адаптивния круиз контрол. TEXA предлага система за настройка, която включва измервателна греда и панели предназначени за камери и лазерни устройства – които са от съществено значение за правилното подравняване и калибриране на радарите WABCO, TRW и TRW / Knorr. Комплектът ADAS TRUCK също включва комплект скоби с лазерно нивелиране, лазер за настройка на адаптивния круиз контрол и адаптер за огледало за радарите WABCO. Освен това, софтуерът IDC5 ръководи оператора стъпка по стъпка в случай на превозни средства, които извършват самокалибриране чрез пътни адаптационни процедури.

Източник: TEXA

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!