KYB продължава подкрепата си в World Rallycross

19 май 2019, 12:02

KYB продължи споразумението си за спонсорство с тима на EKS във FIA World Rallycross. През сезон 2019 KYB също така разширява техническата поддръжка и спонсорството си на един вълнуващ нов тим, Monster Energy RX Cartel.

EKS се състезава във FIA World Rallycross от неговото начало през 2014 г. Макар през изминалия сезон да обяви оттеглянето си от World RX, тимът на EKS и основателят Матиас Екстром сега се завръщат, като подкрепят трима млади, талантливи пилоти през сезон 2019 г. – Кристиян Шабо, Андреас Баккеруд и Лиъм Доран.

В началото на този сезон Кристиян Шабо, състезавайки се за EKS, постигна кариерната си цел да кара в един пълен сезон на Световното първенство, като преди това е станал двукратен шампион в клас Super1600 на FIA European Rallycross Championship. Пилотът Андреас Баккеруд, носител на множество призове, също ще се завърне на пистата след последния си сезон с EKS, но този път като част от Monster Energy RX Cartel, заедно с изключително популярния британски пилот Лиъм Доран.

Всичките трима пилоти управляват Audi S1 EKSRX Quattro – същите автомобили, които изведоха тима на EKS до второто място миналия сезон. KYB продължава да играе важна роля в похода на EKS. Широко използвани и известни в моторните спортове, и трите автомобила са оборудвани с електронен сервоусилвател (EPS) на KYB, а вече разполагат и с амортисьори KYB, които KYB и EKS разработиха в тясно сътрудничество през изминалия сезон. Инженерите на KYB ще присъстват на всички състезания и тестове през сезон 2019, за да подкрепят и двата отбора. KYB предоставя EPS на EKS, откакто тимът стартира през 2014 г.

В петък, 5 април, започна сезон 2019. Под ярките светлини на пистата „Яс Марина“ в Абу Даби 16 автомобила заеха стартова позиция, за да се състезават във вълнуващото откриване на състезанието. За съжаление Баккеруд катастрофира в третата квалификация и впоследствие не можа да се състезава. Непоколебим, Баккеруд се върна и взе участие като наблюдател на Доран във финала, помагайки му да финишира на 3-то място в общото класиране. Шабо завърши 4-ти – фантастичен успех за неговия дебют в World RX.

Състоящ се от 12 двудневни събития по цял свят, WRX се провежда на писти, които са смесица от рали и тренировъчни писти. Пилотите разполагат с RX Supercar автомобили с над 600 BHP и възможност за ускоряване от 0 до 100 км в час за по-малко от две секунди. Редовни новини относно World RX могат да бъдат намерени в социалните медии на KYB.

Източник и снимки: KYB

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!