Системата за управление на клапаните с променлив ход (UpValve) на Pierburg влиза в серийно производство в Китай

17 май 2019, 9:00

Pierburg GmbH със седалище в Нойс (Германия), дъщерно дружество на технологичната група Rheinmetall, получи поръчка на стойност повече от 90 милиона евро за своята нова система за управление на клапаните UpValve. Производството на системата за регулируем ход на клапаните в завода Neuss на автомобилния доставчик, ще започне през 2019 г.

Стартирането на серийното производство на съответните превозни средства ще започне през 2020 г. UpValve ще се използва от няколко китайски автомобилни марки едновременно. Новата система за контрол на клапаните може да постигне икономия на гориво до 5%.

Поръчаната система ще бъде инсталирана в 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, проектиран съвместно с инженерите на Pierburg в Нойс. Последните бяха партньори в развитието на цялостната система за управление на клапаните, включително задвижващи механизми и електронни периферни устройства.

UpValve

На базата на съществуващия UniValve, Pierburg е проектирал оптимизирана система, наречена UpValve и я интегрирал в новоразработените двигатели. В сравнение с предишното решение, UpValve е подобрен по отношение на стабилност на скоростта, емисии и динамика. В допълнение, системата дава възможност за регулиране на хода на клапаните от нула до максимум, а и за изключване на цилиндри, ако е необходимо, което дава допълнителна икономия на гориво.

UpValve е монтиран откъм всмукателната страна на двигателя и позволява намаляване на загубите, причинени при превключването на циклите всмукване / изпускане. Въртящият момент също е увеличен. Механиката е допълнително оптимизирана по отношение на стабилност при ниски инерционни маси, намалени загуби на триене и висока експлоатационна надеждност.

В допълнение към икономията на разход на гориво, динамиката на двигателя се подобрява. Изпитванията на сглобения двигател са извършени с производители във и извън Германия.

Източник: Pierburg

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!