Електрически технологии за ефективност от BorgWarner

21 май 2019, 13:00

Като световен лидер в производството на чисти и ефективни технологии, BorgWarner задвижва иновациите чрез електрифициране на технологиите за повишаване на ефективността. Оборудван с високопроизводителни електродвигатели, съвременните решения на компанията, разработени за превозни средства с 12V, 48V и високо напрежение, предлагат бърз въртящ момент за удоволствие при шофиране, като в същото време осигуряват по-добра горивна ефективност и намаляване на емисиите. Някои от системите също са в състояние да възстановят енергия за последващо използване.

eBooster® – Електрически задвижван турбокомпресор

Електрокомпресорът на BorgWarner eBooster® допълва конвенционалните турбокомпресорни системи. Разположен под или над редовния турбокомпресор, eBooster подобрява налягането и преходната реакция на двигателя при ниски обороти. По този начин технологията практически елиминира турбо закъснението.

Схема на eBooster®

EBooster® позволява разработването на малки и ефективни високопроизводителни турбокомпресорни двигатели, чийто динамичен отговор съответства на този на големите двигатели от същия клас. Превъзходството на eBooster® бе впечатляващо демонстрирано в тясно сътрудничество с различни клиенти за бензинови двигатели, както и за дизелови двигатели.

Характеристика
  • Решение за дизелови и бензинови двигатели
  • Предлага се за 12V и 48V приложения
  • Компактен дизайн с вградена силова електроника
Ползи
  • Подобрява производителността на леките автомобили
  • Намалява емисиите и подобрява икономията на гориво
  • Позволява допълнително намаляване на обема на двигателя

Източник: BorgWarner

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!