Jaguar Land Rover демонстрира волан, променящ температурата си

1 юни 2019, 8:30

Jaguar Land Rover заяви, че е разработила прототипна технология за “сензорни волани” в партньорство с Университета в Глазгоу.

Части от волана се нагряват и охлаждат, за да се посочат завои, промени в платно и предстоящи кръстовища.

Александрос Музакитис, старши мениджър на JLR в областта на електрическите изследвания, каза, че температурните промени могат да бъдат използвани за неаварийни уведомления, които не изискват “по-натрапчиви звукови или вибрационни сигнали”, като свършващо гориво или навигационни точки на интерес.

В съобщението се казва, че технологията, базирана на температурата, е приложена също и върху лостовете за превключване на предавките на автомобили, показващи кога е преминал преходът от водача към автономно управление.

„Ние се ангажираме непрекъснато да подобряваме нашите превозни средства с най-новите технологични разработки, както и да подготвяме бизнеса за бъдещето, в което да се движите самостоятелно”, каза Музакитис. “Сензорният волан” е част от тази визия, с термични сигнали, които могат да намалят времето, в което шофьорите трябва да отклоняват погледа си от пътя. ”

Говорител на JLR заяви, че воланът е изследователски прототип. JLR няма да коментира бъдещата употреба или планове с доставчиците.

Проектът е част от секцията за изследване на интерактивните системи в Глазгоу.

Източник: Automotive News Europe

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!