Спирачните накладки Delphi Technologies постигат отлични резултати при тестове в автомобили от висок клас

3 юни 2019, 7:00

Delphi Technologies победи конкуренцията в тестовете на накладки за VW Touareg.

  • Накладките Delphi Technologies дават отлични резултати по отношение на контрола на спирачната сила и стабилност срещу разхлабване, като осигуряват тихо спиране и същевременно се износват по-малко.
  • Delphi Technologies постигна оптимален баланс между шум, износване и ефективност на спирачната система с помощта на висококачествена накладка, която техниците могат да инсталират с увереност.
  • Отличните резултати от тестовете, извършени  с VW Passat, потвърждават, че накладките на Delphi Technologies осигуряват по-бързо и по-тихо спиране, и са по-устойчиви от тези на конкуренцията.

Наскоро Delphi Technologies направи сравнителни тестове на своите спирачни накладки, оригинално оборудване и накладки на четирима топ конкуренти, монтирани на VW Touareg II V6 TDI, автомобил с най-високи характеристики в своя клас, който използва същата платформа като Porsche Cayenne и Audi Q7. Накладките на Delphi Technologies надминаха четирите марки  следпродажбено оборудване, като показаха по-бързо и контролирано спиране, дори и при високи температури, по-ниски нива на шум и по-голяма устойчивост на износване, като доказаха, че са съвършен и високоефективен компонент. Резултатите от предишни тестове, проведени с VW Passat 2.0 TSI, са също толкова впечатляващи.

С увеличаване мощността на двигателя нараства и възможността за по-високи скорости, изискванията към спирачната система, а заедно с това и рискът от отслабване на спирачките – едно от най-големите предизвикателства за висока спирачна ефективност. За да се възпроизведат тези условия, бяха извършени тестове за аварийно спиране при пет различни работни температури в диапазона 50°С – 400°С. При всеки от тестовете със скорост от 170 км/ч автомобилът с накладки Delphi Technologies спря по-бързо от четирите марки следпродажбено оборудване. Освен това автомобилът спря контролирано и регистрира много малко отклонение в температурния обхват, като спря след 114 м при 50°С и само с 2 метра повече при 400°С. Тези цифри са доказателство за отличната термична стабилност на накладките на Delphi Technologies.

При двама от основните конкуренти бяха регистрирани големи разлики – по-бавно спиране и забавяне на реакцията на спирачната система с повишаване на температурите. Например, при 400°C автомобил, оборудван с накладки Delphi Technologies, спря три метра преди следващата марка от класацията на пазара на резервни части, 17 метра преди втората и впечатляващите 52 и 56 метра преди третата и четвъртата, като последната спря цели 37 м по-късно при 400°С, в сравнение с резултата при 50°С. Също толкова важно е да се има предвид, че когато автомобилът със спирачки Delphi Technologies вече беше спрял, двете марки с най-слаби резултати продължаваха да се движат с повече от 87 км/ч, а последиците от това биха могли да бъдат сериозни.

„Ние поставяме безопасността на първо място”, казва Нийл Фрайър, вицепрезидент на Отдела за глобален маркетинг, продукти и стратегия на Delphi Technologies Aftermarket. „Винаги избираме материалите с най-добро сцепление за системата, в която ще бъдат монтирани. А за автомобилите от висок клас това означава накладки от сплав, която може да осигури висок и стабилен коефициент на спиране, оптимален контрол и спирачна сила, и същевременно може да издържи на огромната енергия, генерирана при спиране на висока скорост. Тестовете доказват, че за разлика от някои марки, нашите накладки осигуряват постоянна спирачна сила и контрол, сравними с тези на оригинално оборудване с минимално отслабване на спирачките”.

Нийл Фрайър

Монтирането на накладка, която генерира ниско ниво на шум също е важно. Delphi Technologies отново демонстрираха, че произвеждат едни от най-тихите накладки на пазара и най-важното – те са дори по-тихи от оригиналното оборудване, като само в единични случаи е регистрирано ниво на шума, по-високо от 70 db. Освен това, по скалата на шумовите емисии, нашите накладки получиха резултат 9.0, което ги прави почти безшумни (накладки със стойности, равни или по-малки от седем, могат да се чуят, а тези с десет са напълно безшумни).

„Връщането на автомобилите за обслужване заради шума, е проблем за много сервизи, затова нашите накладки включват доказани решения за звукоизолация като допълнения, наклони и технология на субстрата на ниво оригинално оборудване. Очевидно те постигнат целта  за създаване на накладка, която е по-тиха и от оригиналното оборудване”, продължава Фрайър.

Накладките на Delphi Technologies получиха добра оценка и за износването. На предния мост, където се прилага по-голямата част от спирачната сила, те са се износили с 0,1 мм по-малко от следващата марка на пазара за резервни части и с 1 мм по-малко от марката с най-слаби резултати, след 2 404 спирания при различни скорости и налягане. При задния мост резултатите са сходни и дори надминават накладките от оригиналното оборудване. И отпред, и отзад, накладките на Delphi Technologies са износили диска значително по-малко.

„Понякога изборът на спирачна накладка изглежда като упражнение за балансиране”, заключва Фрайър. „Например, накладка, която предлага отлична спирачна сила, може да се износи по-бързо. Но по-трайната накладка може да бъде по-шумна. Това не е така при накладките на Delphi Technologies. На VW Touareg нашите накладки постигнаха оптимален баланс между шум, износване и ефективност на спиране, като същевременно удовлетвориха и допълнителните изисквания на автомобилите от висок клас. Така сме сигурни, че разполагаме с най-висококачествената накладка, за която техниците и шофьорите знаят, че ще осигури ефективност на всяко ниво. ”

През 2018 г. Delphi Technologies проведе подобни тестове на VW Passat, типичен семеен седан. И в този случай бяха регистрирани положителни резултати, които подчертават колко е важно винаги да се избират накладки, предназначени за конкретната марка и модел.
За повече информация относно двата теста, посетете delphiaftermarket.com.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!