Безопасно, удобно и печелившо: Continental получава наградата за иновации на CES 2019 за интелигентна система за врати

10 декември 2018, 14:23

Високо ниво на удобство: PASE и електрическо управление на вратата поддържат самостоятелно отваряне и затваряне.

По-голяма безопасност: Интелигентното управление на вратата открива препятствия и предотвратява сблъсъците.

Оптимална защита: Интелигентното управление на вратата позволява свобода при отваряне на вратите на автомобила и ги спира да се затварят дори когато автомобилът е наклонен.

Със своите решения за интелигентни врати за автомобили, технологичната компания Continental оптимизира връзката между безопасност и удобство. Най-съвременните технологии, като например интелигентната система за ключалки на вратите и интелигентната автономна врата, поддържат удобно отваряне и затваряне, като спират вратите на автомобилите от неконтролирано затваряне. Освен това техните функции за откриване на препятствия водят до по-голяма безопасност при движение по пътищата и предотвратяват вдлъбнатини и драскотини на боята.
Интелигентната автономна врата е също така необходима функция за автоматизирано шофиране.
Автомобилите без шофьор трябва да могат да отварят и затварят вратите си дори без оператори или дръжки на вратите, за да се справят с различни практически ситуации и да позволят на пътниците да влизат и излизат удобно. Благодарение на разширените си функции, интелигентната система за врати на Continental е призната за CES 2019 Honoree Award в категорията Vehicle
Intelligence and Self-Driving Technology. Организаторът на CES (Асоциация за потребителски технологии) обяви своите награди по време на годишното си изложение CES Unveiled в Ню Йорк, технологично събитие, което предлага проницателен поглед към продуктите и тенденциите, очаквани на предстоящия CES 2019 от 8 до 11 януари.
Наградата за иновации носи значителен принос за безопасна и удобна мобилност.
“Наградата CES за иновации е както потвърждение, така и стимул за нашия екип за разработчици”, каза Йохан Хебл, ръководител на бизнеса Continental Body & Security.
“В крайна сметка ние искаме да продължим да увеличаваме удобството и безопасността на шофьорите и на останалите участници в деижението с нашите решения”. За да могат посетителите да изпитат пълната гама от функции на високотехнологичното управление на вратите на Continental, разработчиците са проектирали интерактивен демонстрационен автомобил Consumer Electronics Show 2019 в Лас Вегас с два различни подхода за интелигентни системи за врати.
Интелигентната автономна врата увеличава удобството на потребителя, тъй като автоматизираното шофиране напредва.
С функцията за управление на вратите, Continental поддържа самостоятелното отваряне и затваряне на вратите на превозното средство и предпазва пътниците от смазани пръсти, ръце или вещи със защита анти-притискане. “Чрез връзката с нашата пасивна система за пускане и влизане (PASE), вратите на автомобила се отварят автоматично и безконтактно в точното време. Те също така разпознават съответния потребител и се отварят от дясната страна “, каза Хебл. Умната автономна врата е в непрекъсната комуникация с вграденото статично откриване на препятствия.
Ако сензорите идентифицират неподвижно препятствие, интелигентната врата автоматично спира процеса на отваряне. В асистентния режим системата прави вратата по-лесна за работа, като се намалява необходимото физическо усилие и се позволява всякакъв ъгъл на отваряне. Това значително увеличава удобството, когато автомобилът е наклонен. Вратата вече не се затваря и може да се отваря или затваря в положение на изкачване от помощната функция, без да е необходимо допълнително физическо усилие. Това улеснява децата и възрастните да работят с вратите на автомобилите. Допълнителните функции, като регулируема скорост на вратата,
защита от затръшване, могат допълнително да увеличат удобството и да облекчат на товарването
върху механизмите на вратата и шасито.
Интелигентната система на вратата предпазва пътниците
Допълнителен бонус е непрекъснато променящият се ъгъл на отваряне. Интелигентната врата поддържа гладко отваряне във всяка позиция. Въпреки това, вратата може да бъде спряна безопасно в желаната от интелигентната система за управление позиция. Използвайки статично откриване на препятствия, тази система незабавно спира процеса на отваряне на вратата на превозното средство, ако се установи препятствие. В резултат на това интелигентната спирачна функция надеждно предотвратява потенциално сблъскване. “Благодарение на нашата интелигентна врата на превозното средство, прищипаните пръсти от вратите ще бъдат минало”, подчертава Хебл. Партньорската мрежа също бе важен фактор за успех в развитието на различните технологии. “Комбинацията от ноу-хау в областта на системната интеграция и интелигентното управление на вратите с механичните компоненти на нашите партньори прави възможно интелигентната врата на автомобила”, каза Хебл. “С комбинирания си опит, компании като Warren Industries, Stabilus и Inteva редовно ни дават значителни ресурси за развитие”.
Източник: Continental

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!