Силовата електроника на MAHLE задвижва електрическите превозни средства

8 юни 2019, 7:00

  • Със своята силова електроника, тягови двигатели и решения за инфраструктура за зареждане, MAHLE предлага широка гама от продукти за електронна мобилност
  • Силовата електроника от MAHLE се откроява благодарение на своята здрава конструкция и висока плътност на мощността

MAHLE е несравнима, когато става въпрос за компоненти за силова електроника в електрически автомобили. По време на зареждане с променлив ток, захранването преминава през шумов филтър и бордово зарядно устройство към батерията. Преобразувател DC / DC захранва 12-волтовия блок, а инверторът осигурява точен контрол на тяговия двигател и обработва енергията, получена по време на процеса на възстановяване.

„Част от нашата двойна стратегия е непрекъснатото разширяване на вече широкото продуктово портфолио в областта на силовата електроника. Устойчивостта и високата плътност на мощността са в центъра на нашите дейности за развитие, ”казва д-р Йорг Стратман, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на MAHLE.

Силовата електроника е в основата на съвременните електрически превозни средства. Шумовите филтри са от решаващо значение за спазването на строгите правила за свеждане до минимум на електрическите смущения. С минимални загуби на мощност шумовите филтри покриват честотна лента от 150 килохерца до 300 мегагерца с напрежение от 400 волта и са изключително здрави и компактни. Те също така идентифицират вида на зарядния ток и проверяват качеството на заземяването.

Вградените зарядни устройства регулират параметрите на зареждане по време на зареждане с променлив ток, за да отговарят на изискванията на системата за управление на батериите, като ускоряват процеса на зареждане, като същевременно спестяват енергия. Въпреки това, постоянният ток, необходим за зареждане на тяговата акумулаторна батерия, обикновено може да бъде получен само в зарядните станции за постоянен ток на магистрали. За разлика от това, градските станции за зареждане или местните битови връзки осигуряват променлив ток, който бордовото зарядно устройство генерира чрез пречистване и преобразуване. Бордовите зарядни устройства на MAHLE имат особено висока плътност на мощността и са защитени срещу под-и пренапрежение, свръхток и прегряване както от софтуерна, така и от хардуерна гледна точка. Батериите в електрическите автомобили осигуряват ниво на напрежение над 12 волта. Подобно на алтернатора в превозно средство с двигател с вътрешно горене, DC / DC преобразувателят осигурява постоянно напрежение и доставя енергия на потребителите, като климатична система, сервоусилвател на волана, осветление или информационно-развлекателна система. DC / DC преобразувателите от MAHLE отделят електрическите системи с високо и ниско напрежение безопасно и надеждно. Те са гъвкави по отношение на инсталационното пространство и дизайна, и са защитени срещу под-и пренапрежение, свръхток и прегряване. В съвременните електрически автомобили се използват безчеткови електродвигатели. Ротационното поле, необходимо за работата на тези двигатели, трябва да се генерира по електронен път. Инверторът генерира това въртящо поле и управлява електродвигателя в зависимост от положението на педала на газта. Ако двигателят действа като алтернатор по време на процеса на рекуперация, инверторът ще коригира генерираното променливо напрежение, което след това се съхранява в тяговата акумулаторна батерия и може да се предостави отново. Инверторите MAHLE са модулни и мащабируеми, покриват обхват на напрежение от 400 до 800 волта и са съвместими с всички обичайни видове тягови двигатели.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!