Изтичане на охлаждаща течност от Range Rover от 2014 г.

17 юни 2019, 7:00

Този месец Autodata изследва Range Rover от 2014 г. за изтичане на охладителна течност на двигателя, което се оказва трудно проследимо …

Фиг.1

Въпрос: Изпитваме трудности при намирането на източника на изтичане на охлаждащата течност на двигателя от предната част на автомобила Range Rover Sport 3,0 Diesel. Извършихме проверка на налягането на охладителната система, която потвърждава, че има изтичане на охлаждаща течност, но не можем да видим откъде точно. За този тип изтичане на охлаждаща течност е съобщавано ли е преди?

РЕШЕНИЕ:

Имаме доклади за този вид изтичане на охладителна течност на модели Range Rover Sport с кодове на двигателя 306PS / 306DT / 508PS. Загубата на охлаждаща течност се дължи на това, че допълнителният радиатор на охлаждащата течност на двигателя се трие във въздухопровода, причинено от неправилен монтаж на предната броня. Свалете предната броня, за да получите достъп до допълнителните радиатори на охлаждащата течност на двигателя. Огледайте допълнителните радиатори на охлаждащата течност на двигателя за повреди и течове. Ако е необходимо, сменете допълнителните радиатори на охлаждащата течност на двигателя. Поставете подложки от пяна, които се предлагат от Land Rover, към новия допълнителен радиатор на охлаждащата течност на двигателя (фиг. 1.1). Поставете отново предната броня. Уверете се, че предната броня е правилно подравнена. Извършете изпитване на налягането на охладителната система след ремонта, за да проверите дали изтичането на охлаждащата течност е премахнато.

Източник: Autodata

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!