Нов термо модул за компактна охладителна система

14 декември 2018, 8:00

В световен мащаб автомобилната индустрия е изправена пред предизвикателството да намери технически решения за значително намаляване на разхода на гориво и разработване на енергийноефективни задвижвания. За да се премахнат вредните емисии, където е възможно, особено в гъсто населените градове, индустрията се стреми към електрификация на леките автомобили, както и на търговските товарни автомобили. Pierburg GmbH вече излезе с компактна, напълно сглобена и предварително заредена стандартна охлаждаща система (термомодул).

Новият термомодул plug-and-play улеснява електрификацията на задвижванията и се отнася както за традиционните производители на товарни автомобили, така и за стартиращите фирми в отрасъла, със все още слаби възможности за развитие. Като пълен пакет, той може да бъде интегриран както в нови, така и в съществуващи платформи на превозните средства, като същевременно е подходящ за специфични за клиента приложения, като по този начин поддържа всяка индивидуална конфигурация на превозното средство.

Широка употреба в двигателя

Термомодулът се състои от термопомпа и периферия на доказани компоненти на Пиербург като соленоидни клапани и помпи. Като проактивен блок за топлинно управление за цялото превозно средство изпълнява основни функции като прецизен контрол на температурата на акумулатора и силовата електроника (охлаждане / отопление) чрез свързана охладителна система с вода и гликол. Модулът също така се грижи за интериорната климатизация и температурния контрол на елементите на електрозахранването, включително електрическия мотор.

Допълнителна информация: управление на топлината

Особено в товарния сегмент ефективното управление на топлината увеличава обхвата и продължителността на електрифицираните превозни средства, като по този начин значително удължава периодите между презареждането. Това е критичният фактор за тяхната икономично ефективна употреба без емисии на градски маршрути за разпространение и на обществените транспортни услуги. Дори и в строителната техника такава електрификация и следователно необходимото управление на топлината са възможни варианти, тъй като електрическите версии генерират значително по-малко шум при работа.

Източник: www.rheinmetall-automotive.com

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!