Електрическият компресор на MAHLE печели наградата CLEPA

20 юни 2019, 7:00

Електрическият компресор за климатизация на MAHLE, който е сърцето на климатичната система и хладилния кръг в електрическите превозни средства, е признат от Европейската асоциация на доставчиците на автомобили с престижните награди CLEPA за иновации 2019. MAHLE побеждава в силна конкуренция от 63 участници, за да спечели наградата в категория “Околна среда”.

  • Електрическият компресор за климатични инсталации на MAHLE взима наградата за околната среда
  • Силна конкуренция от 63 номинирани

Д-р Отмар Шаррер, ръководител на отдел Корпоративни изследвания и иновативен инженеринг, прие наградата на церемония по награждаването в Брюксел / Белгия. „Ние приемаме тази награда като признание за нашата работа. Електрическият компресор за климатизация от MAHLE работи на база на необходимостта, така че използва само толкова енергия, колкото се нуждае, като по този начин осигурява по-голяма ефективност и обхват на пътуване. Той помага да се направи индивидуалната мобилност по-благоприятна за климата. В същото време тази технология позволява бързо зареждане на батерията, когато автомобилът е неподвижен – процес, който изисква охлаждане. Тази способност за бързо зареждане допринася значително за широкото приемане от страна на потребителите на електрическата мобилност ”, заяви д-р Шаррер.

Електрическият компресор на MAHLE е резултат от съвместен проект в рамките на групата MAHLE, който обединява различни дисциплини, бизнес области и национални граници. „Ноу-хауто и опитът на експертите ни в Северна Америка и Европа са допринесли за развитието на тази технология. С нашия e-compressor ние доставяме продукт, който предлага изключителна адаптивност към специфичните изисквания на клиентите”, обяснява д-р Армин Фромър, ръководител на проекта E-Compressors за развитие на продуктите на MAHLE.

Електрическият компресор на MAHLE е биещото сърце на климатика и хладилния кръг в електрическо превозно средство. Той поема централната роля на контролиране на температурата в кабината, но най-важното е, че той е отговорен за климатизацията на критичния компонент в задвижването на електрическия автомобил: неговата батерия. Поддържането на акумулаторната батерия при подходяща температура оказва решаващо влияние върху неговия експлоатационен живот и скоростта на зареждане, както и върху обхвата на пътуване на електрическия автомобил.

Електрическите компресори са стратегически важни за MAHLE. Те позволяват на технологичната група да надгради позицията си на доставчик на цялостни системи в областта на климатизацията на електрическите превозни средства. В допълнение към самите електронни компресори, MAHLE разработва и произвежда електрическите задвижвания, които те изискват, както и електрониката и софтуера.

Д-р Отмар Шаррер, ръководител отдел по корпоративни изследвания и развитие, с удоволствие да приема наградата CLEPA за иновации 2019 за електрическия компресор MAHLE, който победи 63 конкуренти в категория „Околна среда“.

За MAHLE

MAHLE е водещ международен партньор за развитие и доставчик на автомобилната индустрия, както и пионер в мобилността на бъдещето. Групата MAHLE се стреми да направи транспорта по-ефективен, по-екологичен и по-удобен, като непрекъснато оптимизира двигателя с вътрешно горене, ускорява използването на алтернативни горива и поставя основите на световното въвеждане на електрическата мобилност. Продуктовото портфолио на групата разглежда всички ключови въпроси, свързани с технологията на задвижването и климатизацията – както за задвижвания с двигатели с вътрешно горене, така и за електрическа мобилност. Продуктите MAHLE се монтират най-малко на всеки втори автомобил в света. Компоненти и системи от MAHLE се използват и извън пътя – в стационарни приложения, за мобилни машини, железопътен транспорт, както и за морски приложения.

През 2018 г. групата е генерирала продажби от около 12,6 млрд. Евро с повече от 79 000 служители и е представена в над 30 страни с 160 производствени локации. В 16 основни научноизследователски и развойни центъра в Германия, Великобритания, Люксембург, Испания, Словения, САЩ, Бразилия, Япония, Китай и Индия повече от 6 100 инженери и техници работят по иновативни решения за мобилността на бъдещето.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!