Kiwigrid и SOLARWATT създават визия за интелигентния град на бъдещето

17 декември 2018, 11:00

  • Паркинг като електрическа станция за зареждане на електрически автомобили
  • Сто процента от слънчевата енергия
  • Съвместен проект с Центъра за електротехнологии в Дрезден

Паркинг за електрически превозни средства, които също е зарядна станция за превозни средства, захранван изцяло от слънчева енергия: заслуга за този модул на енергийната и транспортната революция има Kiwigrid и SOLARWATT съвместно с Центъра за електротехнологии в Дрезден.

Интелигентната комбинация от генериране на енергия от възобновяеми източници  и съхранение на електричество може да допринесе значително за намаляване на въглеродните емисии на енергийния и транспортния свят. Това е реализирано на паркинга на Scharfenberger Strasse в Дрезден. Паркингът разполага с 42 паркоместа и шест паркоместа за електрически автомобили.

Координирано взаимодействие на платформата на интернет и фотоволтаичната система

Интернет- платформа на Kiwigrid работи във връзка с фотоволтаична система SOLARWATT, така  че, фотоволтаична система, съхраняването на енергия, зарядни станции и обществена електрическа мрежа ефективно да общуват помежду си. Зарядните станции и системата за осветяване на паркинга са напълно захранени със слънчева енергия.

В идеалния случай моделната централа може самостоятелно да покрива собствената си консумация на електроенергия със слънчева енергия. За тази цел станциите за зареждане приемат захранването от слънчевата система и от акумулиращите устройства в зависимост от товара и са управлявани от потреблението. Само когато инсталираната система вече не е в състояние да обслужва търсенето на енергия, мощността се изтегля от обществената мрежа. “Една интелигентна фотоволтаична система, свързана с обществена мрежа е важна стъпка по пътя към по-зелена енергия и транспорт”, каза Изпълнителения директор на SOLARWATT Детлеф Нойхаус.

“Паркингите, които позволяват зареждането на електрически автомобили на 100% от слънчевата енергия, са градивен елемент на интелигентния град на бъдещето. Заедно с нашите партньори в Дрезден, ние показваме как работят тези устройства и какъв потенциал те могат да развият за град като Дрезден “, заяви Изпълнителения директор на Kiwigrid Матиас Хертел.

Реална лаборатория за интелигентния град на бъдещето

Партньорите по проекта продължават да разработват моделната система. През годината централата генерира повече енергия, отколкото трябва да купи от обществената мрежа. Тъй като не се предоставя възможност за захранване в обществената мрежа, електричеството трябва да се консумира локално. Поради това се планира да се доставя на прилежащите сгради  екологично чистата електроенергия в бъдеще.

Източник: www.solarwatt.de

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!