ZF празнува произведени 500 000 активни системи за управление на задната ос

27 юни 2019, 7:00

  • Системата AKC номер 500,000 (Active Kinematics Control) излиза от линията само шест години след началото на производството
  • Производственият етап подчертава лидерството на ZF в управлението на на автомобилите
  • Новата линия в Лебринг ще обслужва нарастващото търсене

Със своята система AKC (Active Kinematics Control), ZF предлага на автомобилните производители по света повишена безопасност, динамика и комфорт. Новият обем за производство подчертава доверието на производителите на оригинално оборудване в компетентността на шасито на компанията. ZF е достигнала половин милионна бройка само за шест години от началото на производството.

Системата за управление с активна кинематика на AKC от ZF трансформира задните оси на автомобила в допълнителни системи за управление, като по този начин подобрява безопасността, комфорта и динамиката на автомобила.

“500,000 системи са истинско постижение и потвърждение на технологичното лидерство на ZF в областта на управлението на движението на превозните средства”, казва д-р Питър Холдман, ръководител на технологичния отдел за шасита на ZF. “И производителите, и крайните клиенти по целия свят очакват висока сигурност , динамика и комфорт. Това са качествата, които нашият Активен кинематичен контрол значително подобрява.”

Системата за контрол на задната ос AKC осигурява значителни предимства, особено в критични ситуации на шофиране и при спиране. Днес голям брой международни автомобилни производители включват системата в своите превозни средства. Подходящ е за всички типове задвижвания – конвенционални двигатели с вътрешно горене, хибриди или чисти електромобили. ZF празнува новия рекорд на своя завод в Лебринг, Австрия, само две години след достигането на 100 000 бойки и шест години след началото на производството.

Динамично и с повишена безопасност в автомобилното бъдеще
Когато се движите бавно през тесни улички, AKC управлява в противовес с ъгъла на завиване на предните колела. Това намалява радиуса на завиване с до десет процента, което прави автомобила много по-лесен за маневриране. При по-високи скорости, т.е. около 60 км / ч и повече, както и по време на маневри за избягване на препятствия, системата управлява задните колела в същата посока като предните колела, което спомага за подобряване на стабилността на посоката и динамиката на шофиране.

Подходящ за всеки дизайн на осите
ZF доставя системата AKC в два варианта. Така наречената двойна регулираща версия се състои от по един задвижващ механизъм, разположен на всяко задно колело. Този дизайн първоначално е в масово производство през 2013 г. Той е особено подходящ за спортни автомобили, тъй като спестява ценно място на централната задна ос, където двигателят, резервоарът или други компоненти обикновено се разполагат в този тип превозни средства. Дизайнът на централния регулатор – с един, по-голям и централно разположен задвижващ механизъм – е идеален за по-големи автомобили, пикапи или джипове.

Горд след 500 000 бройки: Робърт Ламрехт, ръководител на завода на ZF в Лебринг, Австрия, с неговия екип

Силен растеж
“Понастоящем около 1000 АКС системи се произвеждат всеки ден”, казва Робърт Ламрехт, ръководител на завод в Лебринг. “За да отговорим на търсенето, планираме значително увеличение на капацитета през следващите няколко години.” В подкрепа на това наскоро бе инсталирана нова, трета производствена линия. Друга поточна линия вече е в етап на планиране. В дългосрочен план това ще даде възможност на ZF да произвежда общо над един милион АКС системи годишно.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!