Goodyear Eagle F1 SuperSport RS: гума изработена по поръчка за Porsche 911 GT2 RS и GT3 RS

1 юли 2019, 7:00

  • Новият Goodyear Eagle F1 SuperSport RS е хомологиран за Porsche 911 GT2 RS и Porsche 911 GT3 RS
  • Гумата Eagle F1 SuperSport RS отбелязва връщането на Goodyear в сегмента на супер автомобилите
  • Фокусирани върху предоставянето на голям опит на състезателите

След скорошното въвеждане на новата серия Eagle F1 SuperSport, Goodyear с гордост съобщава, че Eagle F1 SuperSport RS е хомологиран за Porsche 911 GT2 RS и Porsche 911 GT3 RS за размери 265/35 ZR 20 (99Y) XL и 325/30 ZR 21 (108Y) XL.

Водещият инженер на Porsche Motorsport Ян Франк коментира новата гума: „Новият Goodyear Eagle F1 SuperSport RS доказа, че осигурява изключително високо ниво на качество, което ние от Porsche изискваме.“ Goodyear е проектирала гумата за нас, която перфектно се вписва в екстремните изисквания на нашия Porsche 911 GT2 RS. ”

Поставянето на времена за обиколка на тестовата писта Nardò Porsche в Nardò-Италия беше последният етап от разработването на новия Eagle F1 SuperSport RS, който бележи завръщането на Goodyear към пазарния сегмент на Ultra Ultra High Performance (UUHP). Ник Харли, управляващ директор на Goodyear OE за региона на EMEA, коментира: „В развитието на SuperSport RS ние използвахме нашите талантливи инженерни екипи и съоръжения за развитие на световна класа, за да произведем гума UUHP в световен мащаб. Гумата е предназначена да подобри характеристиките на работа и управление на най-специализираните автомобили по пътищата днес.”

Изисквания към гумите

Снабден с 265 / 35ZR20 (99Y) XL (отпред) и 325 / 30ZR21 (108Y) XL (отзад), сценарият за употребата им в GT2 RS беше особено труден. Porsche Motorsport изисква гуми, способни да предават 700 к.с. и 750 нм през задните колела, предизвикателство, съпътствано от въртящия момент, достиган само при 2500 об / мин, прехвърляйки мощността в правите и завоите, което води до превъзходни времена на обиколка.

„Списъкът с истински конкурентни гуми при такива условия е кратък“, продължава Харли. “Eagle F1 SuperSport RS, получавайки похвалата от производителя, с такъв стремеж към подобрение като Porsche, наистина отразява колко далеч напред Goodyear е преместил UUHP сегмента.”

В хомологацията Porsche ще продава на N0 маркираните гуми Goodyear Eagle F1 SuperSport RS чрез дилърската си мрежа на собственици, търсещи производителност и прецизност при управление в сухи условия.

Технически бележки: Goodyear Eagle F1 SuperSport RS

Goodyear разработи Eagle F1 SuperSport RS специално за Porsche Motorsport, с кратка цел да улесни рекордното представяне на пистата. Xavier Fraipont, вицепрезидент на EMEA за развитие на Goodyear е уверен във възможностите на гумата: „Goodyear има голямо наследство в моторните спортове“, обяснява той. “Сега въвеждаме целия си опит и знания в новия Goodyear Eagle F1 SuperSport RS, разработен в Европа, за да увеличим нивото на представянето на супер спортните автомобили на пистата.”

Възползвайки се от потенциала на Центъра за развитие в Ханау, Германия, където повече стотици инженери, учени и техници работят по нови материали, дизайн на протектора и производствени техники, Eagle F1 SuperSport RS предлага редица иновационни разработки на пазара UUHP:

Чисто състезателните смеси увеличават сцеплението на суха писта, като комбинират много твърди елементи на протектора с намалена му дълбочина. Това спомага да се максимизират G-силите, като същевременно се минимизира деформирането на шарките на протектора при екстремни условия на завиване, което осигурява на водача както максимално ниво на сцепление, така и изключително прецизно управление.

Адаптираната конструкция на гумата използва опита от мотоспорта и дава на Eagle F1 SuperSport RS оптимизиран профил на гумата, за да увеличи размера на контакта, и в комбинация със силните арамидни влакна да поддържа постоянното разпределение на налягането при различни условия на шофиране и при различни скорости.

И накрая, дизайнът на протектора се отличава с масивен външен борд, който е проектиран да оптимизира предаването на страничните сили и стабилността при завой.

Източник: Goodyear

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!