Турбокомпресорите от Bugatti Veyron струват над 42 000 долара

17 декември 2018, 9:00

Скъпите коли често идват с високи такси за поддръжка, но Bugatti Veyron е нещо съвсем друго. Смяната на турбокомпресорите на суперавтомобил за над 1 милион долара струва над 42 000 долара, според доклад на EPA Road & Track, публикуван преди дни.

За да се разбие размерът на разходите, той ще струва на собственици  $ 21,000 на страна. Veyron разполага с 8.0-литров W-16 двигател с четири турбокомпресора, който произвежда невероятнате си 986 конски сили в стандартно изпълнение и 1,183 к.с. в Super Sport версия.

За тези, които имат останал бюджет след закупуването на Veyron, вероятно се надяват, че само едната страна трябва да се замени. Въпреки това се съмняваме, че милионерите се придържат към невероятно строги бюджети. А въздушните устройства, към които турбото изпраща въздух? Те са по 9 000 долара, а Bugatti ще таксува $ 2 000, за да ви инсталира нови за труд.

Друг невероятно скъп компонент е резервоарът за гориво, който ще струва на собствениците обща сума от $ 42,000 – $ 20,000 за частта и $ 22,000 за техниците, които да инсталират резервоара за гориво.

Но не всичко в суперавтомобилът е поръчково и струва хиляди долари. Всъщност Veyron ползва малък брой части и компоненти от Volkswagen. Например, сензорите за положение на разпределителните валове струват само $ 9, тъй като те същите като в Volkswagen Golf и Jetta.

Равносметка: Работата по Bugatti обаче не е като по VW, а тези сензори от $ 9 ще струват 7,200 долара, за да се заменят след труда. Сензорите за повишаване на налягането могат да бъдат намерени и в Golf GTI или Audi A3. Те са само 20 долара, но отново ви очакват $ 1,800 работна сметка.

Всички прости и сравнително евтини компоненти имат свързани с тях огромни разходи за труд. Защо? Veyron често изисква много демонтиране за инсталиране на части. Възможно е задния панел да се премахне или двигателят може да изисква голямо разглобяване за достигане на някои детайли.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!