Fiat Chrysler Automobiles номинира ZF за доставчик на новата 8-скоростна автоматична трансмисия

4 юли 2019, 13:00

  • ZF доставя 8-степенна трансмисия за задно задвижване и задвижване на всички колела с конфигурация на предно надлъжно задвижване
  • Включен е значителен дял на хибридните предавания
  • Втората по големина поръчка за последното поколение 8-степенна автоматична трансмисия ZF

Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) е номинирал ZF Friedrichshafen AG като световен доставчик на трансмисии за задно задвижване и задвижване на всички колела с предно надлъжно задвижване. ZF ще доставя новата 8-степенна автоматична трансмисия. Това е втората най-голяма поръчка в историята на ZF. Последната версия на 8-степенната трансмисия на ZF е допълнително оптимизирана и включва вградено електрическо задвижване за хибридни варианти.

“Радваме се, че сме номинирани за глобален доставчик на трансмисии от FCA. Това е втората ни основна поръчка за новата 8HP и потвърждава стратегията ни да се фокусираме върху plug-in хибридите като ежедневно решение и да разработваме атрактивни продукти в тези области” , казва изпълнителният директор на ZF Волф-Хенинг Шайдер.

Водещото производствено съоръжение за новото (и четвърто) поколение трансмисии, което ще започне серийно производство през 2022 г., ще бъде завода на ZF в Саарбрюкен. Компанията също така планира да започне производството на технологията на други места, включително САЩ и Китай в бъдеще.

Оптимизирана за електрификация
Новата 8-степенна автоматична трансмисия може да се монтира в почти всички сегменти на превозните средства с конфигурация на предно надлъжно задвижване. Техническо нововъведение в модернизираната трансмисия е интегрирането на електрическото задвижване. С това ZF подкрепя своите клиенти в постигането на техните цели за намаляване на CO2. С тази модулна концепция за предаване, производителите ще могат лесно да преминат от един вариант на предаване към друг, което им дава гъвкавост да реагират на изискванията на пазара.

Номинацията също така подчертава важността на глобалната производствена мрежа на ZF. Само преди три месеца ZF подписа първия договор за доставка на последното поколение 8HP на BMW, което е най-голямата единична поръчка в историята на ZF.

Източник: ZF

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!