Един милион електрически вакуумни помпи от Pierburg GmbH

6 юли 2019, 8:00

Pierburg GmbH, член на технологичната група Rheinmetall, вече произведе своята милионна електрическа вакуумна помпа в завода в Hartha. Разработката на фирмата е проведена на местно ниво и от пускането и на пазара през 2017 г. е един от най-успешните продукти. 

Електрическите вакуумни помпи са особено компактни и мощни и се използват в хибриди и модерни електрически превозни средства, както и в превозни средства с конвенционални двигатели. Особено за съвременните бензинови двигатели, малките помпи са незаменими, тъй като те винаги гарантират подходящо ниво на вакуум, като например за увеличаване на спирачната сила.

“От самото начало ние бяхме много горди, че пускаме на пазара такъв обещаващ продукт, който все още произвеждаме”, казва мениджърът на завода Марио Шефер.“Още по-щастливи сме днес, че прекосихме прага от един милион. Този производствен рекорд помага да се консолидират продажбите и заетостта в Харта.” 

Китайските автомобилни производители също проявяват голям интерес към електрическите помпи, а в момента текат преговори за китайско съвместно предприятие в Саксония, Pierburg Huayu Pump Technology, за доставки на местния пазар.

Електрически вакуумни помпи

Механичните вакуумни помпи, които са директно свързани с двигателя с вътрешно горене, са икономически ефективни, но имат недостатъка, че те работят непрекъснато, дори когато не са необходими. Електрическата вакуумна помпа, от друга страна, се изключва, когато спирачките не се прилагат, като по този начин се намалява разхода на гориво и следователно вредните емисии. Michael Rombach, ръководител на отдел „Разработване на продукти за вакуумни помпи“, коментира: „По-нататъшното развитие на системите за превозни средства напредва бързо, така че още през 2014 г. започнахме да разширяваме нашето портфолио от вакуумни помпи с електрическа версия, EVP40, която се произвежда в Hartha. Окуражени от успеха на този модел, ние ще продължим да следваме и оформяме тенденцията към интелигентни електрически помпи с нашите текущи разработки ”.

В продължение на десетилетия Pierburg разработва вакуумни помпи за спирачни усилватели и също използва този опит за разработването и проектирането на електрическата версия. Особено внимание се отделя на надеждността и дълготрайността, тъй като надеждността на превозното средство трябва да бъде гарантирана по всяко време, а спирачната система в частност има най-висок приоритет.

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!