BorgWarner R2S® извежда турбокомпресора до нови нива на горивна ефективност

11 юли 2019, 7:00

  •  Германският първокласен производител BMW Group избира двустепенен турбокомпресор за 2,0-литрови двигатели
  • Технологията е от ключово значение за икономията на гориво и намаляването на емисиите
  • Отговаря на нарастващото търсене на чисти, високоефективни, турбокомпресорни технологии

Репутацията на BorgWarner като световен лидер в технологиите за смесообразуване и изгаряне се демонстрира от използването на иновативната двустепенна система за турбокомпресори (R2S®) на компанията за най-новия 2.0-литров TwinPower турбо 4-цилиндров дизелов двигател на BMW Group. Той се вгражда в най-новите и предстоящи модели превозни средства от цялата гама. Изключителната комбинация от турбокомпресор с променлива турбинна геометрия (VTG) с ниско налягане и турбокомпресор за отработени газове с високо налягане е съобразена с конкретните изисквания на автомобилния производител – повечето R2S приложения използват VTG в етапа на високо налягане. Получената система е оптимизирана за постигане на възможно най-добра комбинация от подобрени характеристики, намалени емисии и икономия на гориво. Технологията на BorgWarner помага на автомобилопроизводителите да спазват все по-строги местни норми за емисии в световен мащаб и в Европа.

„Нашето водещо R2S решение подкрепя автомобилопроизводителите за намаляване на емисиите и подобряване на икономията на гориво“, каза Джо Фадул, президент и генерален мениджър на BorgWarner Turbo Systems. “Ние доставяме на BMW Group нашите модерни технологии в продължение на 20 години и сме щастливи да разширим успешно взаимоотношенията ни, като оборудваме по-голямата част от техните превозни средства с нашата система R2S.”

Високо иновативният агрегат BorgWarner R2S комбинира турбокомпресора VTG и турбокомпресор за отработени газове, разположени последователно, в компактен пакет. Той улеснява оптималното подаване на въздух в двигателя. Така се постигат най-ниските емисии и високоефективната консумация на гориво чрез непрекъснато осигуряване на необходимия въздух за оптимално изгаряне. Електрическите задвижващи механизми контролират входящия поток чрез ъгъла на лопатките и скоростта на входа на турбинното колело с прецизна настройка на турбокомпресора. По този начин турбокомпресорът VTG постоянно адаптира напречните сечения на турбината към състоянието на задвижване на двигателя за оптимизирана мощност. Технологията също така предлага подобрена термодинамика и бързо покачване на налягането, за да се осигури отлична преходна реакция и почти мигновено ускорение, което значително подобрява удоволствието от шофирането.

Източник: BorgWarner

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!