По-голяма мощност в автомобилния пазар за резервни части: Continental добавя оригинални турбокомпресори към продуктовата си гама

18 декември 2018, 14:00

  • Турбокомпресорите за двигателите на Ford ще бъдат достъпни за дилърите от декември

  • Пускането на продукта в Германия, като и на допълнителните пазари ще бъде направено стъпка по стъпка

  • Продажби чрез специализирани турбо дистрибутори

    Технологичната компания Continental разширява своята гама от продукти за следпродажбения пазар, добавяйки турбокомпресори като оригинална част. От декември ще бъдат предложени два турбокомпресора за двигатели на Ford под марката Continental. Продуктите за други автомобили са планирани. “Турбокомпресорите стават все по-важни компоненти”, обяснява Майкъл Риет, продуктов мениджър в Continental. “Благодарение на по-строгите изисквания за емисии, все повече производители оборудват дизеловите и бензинови двигатели с турбокомпресори, за да повишат ефективността си. Турбокомпресорите също играят важна роля в хибридните автомобили. “С този продукт Continental за първи път предлага на дилърите и сервизите в независимия пазар на резервни части оригинала като резервна част за ремонт. Той ще бъде продаван чрез специализирани дилъри на турбокомпресори, а Continental ще разширява пазара стъпка по стъпка към други държави в ЕС.

    Два турбокомпресора за двигатели Ford EcoBoost

    От 2011 г. Continental доставя турбокомпресор за 1.0-литровия EcoBoost двигател на Ford, който няколко пъти бе удостоен като “двигател на годината”. Турбокомпресорът е инсталиран и в много модели с по-голям обем на вдигателя, включително C-Max, Focus, Fiesta и Mondeo. Сега експертите на Continental предлагат своето ноу-хау на пазара за следпродажбени услуги. Първоначално ще има две версии на турбокомпресора: един за двигатели с мощност 100 к.с. EcoBoost и един за двигатели EcoBoost над 100 к.с. Също така ще се предлага гама от клапани. “Ние вече работим за разширяване на нашата продуктова линия, не само с турбокомпресори, но и с други аксесоари”, казва Риет. Continental също планира да предлага курсове в тренировъчен център.

    Продажби чрез турбо специалисти за допълнително обслужване

    Continental ще продава тези продукти в сътрудничество със специализирани дистрибутори на турбокомпресори. Чрез тази мрежа сервизите ще могат да получат всичко необходимо за ремонт на турбокомпресори: маслени тръби, уплътнения, топлинни защити и болтове. Ще има и гореща линия за услуги.

    Източник: Continental

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!