Проблем с работата на двигателя на Subaru XV 1,6

12 юли 2019, 7:00

Subaru XV 1,6 от 2013 г. показва лоша работа на двигателя, намалена мощност и теч на двигателно масло.

Въпрос:

Сблъскваме се с някои проблеми със Subaru XV 1,6. Неизправностите включват лоша работа на двигателя, намалена мощност и изтичане на масло от предната част на двигателя. Проведохме някои основни проверки на системите за въздух и гориво и проверихме за запазени кодове за грешки, нямаше такива. Имате ли някакви идеи откъде да започнем да поправяме тази кола?

РЕШЕНИЕ:

Ние знаем за проблем, който причинява симптомите, които изпитвате. Неизправностите се дължат на проникването на двигателно масло в клемата на датчика за положението на разпределителния вал (CMP), причинено от протичане от CMP. Тази повреда засяга няколко модела на Subaru с кодове на двигателите FB16 / FB20 / FB20 DIT / FB25 / FB25A. Проверете клемата на кабелния сноп на датчика за положението на разпределителния вал (CMP) за замърсяване с масло. Почистете или заменете кабелните клеми, ако е необходимо. Ако има следи от двигателно масло, проверете производствения номер на датчика на положението на разпределителния вал (CMP) (фиг. 1.1).

Фиг.1

 

Ако първите пет цифри от производствения номер са преди 17158, монтирайте модифициран датчик за положението на разпределителния вал (CMP). Извършете пътния тест, за да се уверите, че грешките са отстранени.

Източник: Autodata 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!