Goodyear вдигна границата с нова състезателно ориентирана гама Eagle F1 SuperSport, за шосе и писта

19 декември 2018, 13:00

Тристепенна гама включваща SuperSport, SuperSport R и SuperSport RS
Иновационните технологии позволяват значително подобрение на спирачните разстояния и времената на обиколките
Обогатяване на сегмента Ultra Ultra High Performance (UUHP), с 39 позиции между февруари и ноември 2019 г. с възможни приложения от Volkswagen Golf GTI до Porsche 911 GT2 RS

Goodyear обяви нова гама от три вида гуми от сегмента Ultra Ultra High Performance (UUHP) – марките Eagle F1 SuperSport, SuperSport R и SuperSport RS. Флагманските гуми на Goodyear, гамата SuperSport прилагат иновативни технологии и компоненти, които позволяват значително подобрение на спирачните разстояния и времената на обиколка, без да се пренебрегват останалите елементи от шофирането, като обратна връзка по време на завой, при спиране и ускорение.

Eagle F1 SuperSport се развива благодарение на състезателния опит на Goodyear, за да осигури по-добро сцепление и управление. Редовните промени в посоката се осигуряват чрез здравите бордове, докато масивният затворен външен контур,  осигурява контрол при натоварването в завоите. Изключително твърдият дизайн на страничните бордове подобрява по-нататъшното управление, без ненужно да компрометира комфорта на пътуването. Макар и основно разработен за сухи условия, Goodyear има новаторски подход към мокрите характеристики чрез внедряването на многокомпонентна комбинация, в която се виждат оптимизирани за сухи условия външни секции, свързани с три централни сегмента, оптимизирани за мокри условия. Това позволява на шофьорите безопасно да натискат по-здраво по завоите по сухите пътища, като същевременно се наслаждават на изключителна ефективност на спиране при мокри условия.

25 нови продукта от гамата Eagle F1 SuperSport ще бъдат въведени между февруари и май 2019 г. с възможни приложения, вариращи от 18 “до 21”, 205 до 305 mm ширини и пропорционално отношение (%) от 45 до 30. Eagle F1 SuperSport е предназначен както за Volkswagen Golf GTI, високомощни автомобили, включително BMW M3 и Mercedes-AMG C63, така и ежедневни суперавтомобили като Porsche 911 Turbo. Eagle F1 SuperSport R допълнително увеличава нивото на сцепление и прецизността на кормилното управление на пистата и извън нея. Нивата на сцепление се подобряват чрез използването на високоефективно съединение, което осигурява изключителни нива на сцепление на сухо, а отличната стабилност при завиване е осигурена от опорна част във вътрешния жлеб на шарката на протектора, намалявайки деформацията на блокчетата при екстремни сили на завиване. Прецизността на кормилната уредба и обратната връзка също бяха допълнително подобрени чрез оптимизиране на шарката на гумата за по-стабилно разпределение на налягането. 10 позиции Eagle F1 SuperSport R са предвидени между февруари и ноември 2019, вариращи от 18 “до 21”, от 205 до 305 мм ширина и съотношение от 25 до 40. Eagle F1 SuperSport R е разработен за спорни автомобили, като Volkswagen Golf Club sport, BMW M4 CS и Porsche 911 GT3. Eagle F1 SuperSport RS е гумата, насочена най-вече за писта. Високоспециализираното състезателно изделие осигурява максимално сцепление и ниво на работа в сухи условия. Две позиции ще бъдат въведени през март 2019 г., с размери 265/35 ZR20 и 325/30 ZR21.

Източник: Goodyear

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!