DENSO пуска в масово производство автомобилни алтернатори, оборудвани с новоразработени диоди с висока ефективност

16 юли 2019, 7:00

Разработване на диод с ниска загуба с Hitachi Power Semiconductor Device

DENSO обяви, че е разработил високоефективен диод за алтернатори за превозни средства с бензинови и дизелови двигатели с доставчика на полупроводници Hitachi Power Semiconductor Device Ltd. Новоразработени диоди ще се вграждат в  превозни средства, които ще се продават в Европа през 2019 г.

  • Революционното подобрение на спецификациите драстично намалява емисиите на CO2
  • Като цяло се подобрява ефективността на алтернатора и икономиятата на гориво

Диодът е компонент на алтернаторите. През диодите протича по ток в определена посока и коригират генерирания променлив ток в постоянен. Новият съвместно разработен диод значително намалява загубата на преобразуване на мощността чрез увеличаване на ефективността. Той подобрява енергийната ефективност с около 6% в сравнение с конвенционалните продукти и спомага за подобряване на разхода на гориво. DENSO произвежда 25 милиона алтернатори годишно в повече от 10 страни. Ако всички диоди се заменят с новите високоефективни диоди, емисиите на въглероден диоксид ще бъдат намалени с 30 тона годишно.

Новият диод е разработен като компонент, който пасва на конвенционалния алтернатор. DENSO и Hitachi остават конвенционалната форма на диода и повишават ефективността му.

Въпреки че превозните средства са все по-електрифицирани, двигателите с вътрешно горене (ДВГ) с алтернатор все още представляват 80% в световен мащаб. DENSO търгува и разпространява продукти за бързо подобряване на екологичните показатели на МПС.

Алтернаторът е важен компонент, който генерира електричество, използвайки мощността на двигателя и доставя електричество на всички електрически компоненти в превозното средство. Оставащата след консумацията на електрическите компоненти електроенергия се изпраща на акумулатора за съхранение.

Алтернаторът е свързан към коляновия вал на двигателя чрез ролка и ремък и генерира електричество, използвайки въртящия момент на двигателя. Подобряването на енергийната ефективност на алтернатора намалява натоварването на въртящия момент на двигателя и увеличава горивната ефективност на автомобила.

Източник: DENSO

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!