Какво причинява увеличения разход на бензин

17 юли 2019, 7:00

Съвременните превозни средства получават по-добър пробег на бензин от всякога и всеки нов модел избутва бариерата на пробега напред. Цените на бензина неизбежно ще се колебаят и когато те са на ниска точка, шофьорите са склонни да не се грижат за пробега и разхода на бензин. Лесно е да мислите, че “цените на бензина са ниски и пробегът все още е доста добър, за какво трябва да се тревожите?” лъжливо чувство за сигурност. Ако нямате най-добрия разход, който можете, старата помпа на бензиностанцията коварно достига до джоба ви и премахва излишната сума от парите си всеки път, когато спрете. По-важното е, че намаляването на пробега на бензин може да бъде предвестник на по-сериозни проблеми за вас и вашето превозно средство.

Какво да търсите

С всички комбинации от информация на таблото, проследяването на вашия пробег на бензин е сравнително лесно. Много дисплеи автоматично ще го изчислят за вас с едно натискане на бутон. Една от причините за намаляване на пробега на бензин, за ​​която ще говорим по-долу, е лошите навици при шофиране. Дисплей, който непрекъснато показва вашия моментен разход, е голяма помощ за подобряване на навиците ви на шофиране, за да увеличите максимално своя пробег.

Причини

Намаляването на разхода на бензин е един от автомобилните проблеми, които имат много различни причини, които могат да действат самостоятелно или в комбинация с други. Ето няколко причини да бъдете нащрек за:

  • Дфектен кислороден датчик и / или запушен въздушен филтър може да намали вашия пробег до 20%. Сензорът за кислород е свързан към компютъра на вашия автомобил и изпраща сигнал, който указва на компютъра, че гориво-въздушната смес е твърде бедна и се нуждае от повече гориво. Компютърът се подчинява и изпраща на двигателя допълнително количество гориво над това, от което всъщност се нуждае. Резултатът е загуба на бензин.
  • Износените или мръсни свещи причиняват неефективно изгаряне на горивото в горивната камера, което води до загуба на бензин.
  • Ниското налягане в гумите увеличава съпротивлението при търкаляне на автомобила, като по този начин двигателят работи по-натоварен (и използва повече гориво), за да придвижи автомобила си по пътя.
  • Дефектен сензор на охлаждащата течност или термостат на двигателя ще изпрати неправилен сигнал към компютъра на двигателя, което ще накара компютъра да мисли, че двигателят е студен и доставя повече гориво.
  • Мръсните или запушени горивни инжектори ще причинят неефективно изгаряне, загуба на бензин.

Голяма причина за намаляването на пробега на бензин може да бъде причинена от лошите навици на шофиране. Нещата, които попадат в тази категория, включват настройката на A/C на прекалено ниска температура, което натоварва вашия двигател; прекалено дълго загряване на празен ход – по-новите автомобили не се нуждаят от много време за „загряване“ и повече от 30 секунди не са необходими; шофирането с висока скорост също използва повече бензин, отколкото е необходимо; използването на багажник на покрива може да намали вашия пробег от 2% в градското шофиране до 20% при магистрална скорост.

Какво да правя

Един от начините за намаляване на разхода може да направите сами и е безплатно – настройте навиците си на шофиране, за да намалите до минимум разхищаването на гориво. Други лечения са по-проблематични и с много на брой възможни причини.

Ако се нуждаете от части като свещи и филтри, за да отстраните проблема, настоявайте за реномирани части от известни производители като Champion. Champion прави много различни видове свещи и филтри, и е правилния избор за вашия автомобил. Трябва също така да се уверите, че частите, които купувате, са оригинални, а не нискобюджетни фалшиви продукти.

Резултати

Резултатите от правилната диагноза и излекуване на проблемите с пробега ще ви закарат по-далеч по пътя и ще ви оставят да се усмихвате всеки път, когато поднимете бензиностанция, без да спирате да зареждате. Вашият портфейл също ще бъде по-щастлив.

Източник: Champion

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!