Крайъгълен камък за автономно шофиране: Schaeffler показва “Space Drive”

20 декември 2018, 8:00

  • Технологичната група Schaeffler показва “Space Drive” – ​​пионерската иновация за автономно шофиране
  • Иновативен Schaeffler Mover за устойчива електронна мобилност в града
  • Гъвкавост и свързаност са ключовете за мобилността на бъдещето

 

Според прогнозите на Организацията на обединените нации през 2050 година около две трети от населението на света ще живеят в градовете. С цел да предложи на тези хора, които живеят в ограничени пространства лична мобилност, Schaeffler работи по технологични концепции, като Schaeffler Mover, за които технологичната група е разработила нови системни решения.

“Space Drive” – ​​технологичен етап за автономно шофиране

Автономните превозни средства не се нуждаят нито от волан, нито от педалите за газ и спирачка. Те се заменят с цифрови контролери, като например джойстик, ноутбук или смартфон. Контролът вече не е механичен, а в рамките на наносекунди чрез кабел и чрез електронни импулси, оттук и името на технологията “шофьор по кабел”. Технологията “Space Drive”, използвана в Schaeffler Mover, вече се използва в превозни средства за хора с увреждания с пробег над 700 милиона километра без инциденти. “Space Drive”, която е разработена от Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG, е сертифицирана по най-високите стандарти за качество и безопасност (ISO 26262 – ASIL D) и има TÜV и пътно одобрение. За тази цел той има тройно обезопасяване: ако един контролер не отговаря на техническите условия, има два предпазителя, които гарантират абсолютна надеждност. Няма сравнима система в световен мащаб. В комбинация с GPS, камери, радари и други сензори, “Space Drive” вече осигурява основата за автономно шофиране на нива 4 и 5 – напълно автоматизиран и без водач.

Системата “Space Drive” на Schaeffler Paravan GmbH е ключова технология за автономно шофиране и има 700 милиона километра успешни тестове.

Компактен модул за управление: “Intelligent Corner Module” на Schaeffler осигурява гъвкаво управлениеАвтономните превозни средства като Schaeffler Mover изискват нови понятия за задвижване. Единият от тях е “Schaeffer Intelligent Corner Module”, в който всички компоненти за задвижване и шасито са монтирани в компактен, пространствено спестяващ монтажен възел: мотор на главината на колелото, окачване, пружини и електромеханично управление. Последният е електромеханична система “steer-by-wire”, управлявана чрез технологията Space drive. Интелигентният ъглов модул предлага завиване на колелата до 90 градуса. В резултат превозното средство може да се маневрира в тесни улици и дори да позволява паралелно паркиране за влизане и излизане на пътниците. Дори завъртането на място е възможно. Schaeffler ще демонстрира всички функции на “Intelligent Corner Module” на CES 2019.

Максимална гъвкавост и свързаност за нуждите на големите градове

Технологичната платформа на Schaeffler Mover е проектирана за голяма гъвкавост, която позволява да се реализират различни стилове на каросерията от робо-таксита до автономни превозни средства за доставка. Тялото – което може да се преобразува за желаното приложение – може бързо да се отдели от платформата, в която се консолидира технологията, необходима за шофиране. Само някои от сензорите, необходими за автономно шофиране, са допълнително интегрирани в каросерията.За автономните градски автомобили връзката е решаващо предпоставка за безпроблемна работа. В концептуалния автомобил, експертите на Schaeffer постигат това, като използват цифров двойник на автомобила, която отразява реалния автомобил в облак. Чрез непрекъснато анализиране на данните за експлоатацията и състоянието, например, бъдещи нужди от поддръжка могат да бъдат открити предварително. “Автомобилът запълва важна ниша в сегашното портфолио на автомобилната индустрия”, казва главният технологичен директор на Schaeffler проф. Питър Гуцмер.

 

Източник: schaeffler

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!