Редовната смяна на филтрите защитава както пътниците, така и двигателя

24 юли 2019, 13:00

Филтрите на Bosch са с много високо качество. Те  предпазват от попадане на нежелани вещества в двигателя и сред пътниците на превозното средство – поради това трябва да се сменят редовно.

Бодигардове за двигателя

В случай, че филтрите на превозното средство не се сменят навреме, последствията могат да бъдат доста неприятни. Филтрите за гориво, масло, въздух и купе предпазват двигателя, системата за впръскване и пътниците. За да изпълняват надеждно задачите си, те трябва да се сменят редовно и в съответствие с интервалите за замяна, определени от производителите. Поради това е важно да се инсталират висококачествени филтри, като напр. филтрите на Bosch. В крайна сметка, продуктите с първокласно качество осигуряват максимална безопасност. Това се дължи на висококачествените материали, прецизната обработка и строгите тестове на продукти, които отговарят на същите стандарти, приложими за OE части.

Горивни филтри

Горивните филтри предпазват инжекционната система. Tе надеждно отделят замърсяванията и водата от горивото и допринасят за оптимална производителност. В случай, че горивният филтър се запуши, подаването на гориво може да се повлияе негативно, като по този начин се загуби мощност и дори да доведе до спиране на двигателя. Горивната помпа също може да бъде подложена на прекомерни натоварвания, които действат върху нея – това може дори да причини късо съединение. Има и нарастващ риск от корозия на компонентите.

Маслени филтри

Маслените филтри отстраняват саждите от горенето и металните частици от двигателното масло. Липсата на надеждно смазване на двигателя, причинено от запушен маслен филтър, може да доведе до преждевременно износване и повреда на двигателя, както и до намаляване на производителността на двигателя и повишена консумация на масло.

Въздушни филтри

Въздушните филтри почистват входящия въздух за изгарянето на горивото за да предпазят компонентите на двигателя от замърсявания и повреди. Запушеният въздушен филтър причинява увеличен разход на гориво и повишени емисии. Той може дори да причини загуба на мощност на двигателя.

Филътр за купе

Филтрите за купето осигуряват чист и приятен въздух в автомобила. В допълнение, Bosch FILTER + осигурява и антиалергичен и антибактериален ефект. В случай на запушени филтри на купето, прозорците и предното стъкло могат да се замъгляват много по-бързо, като по този начин намаляват видимостта. Повишената концентрация на замърсители и полени в кабината може да намали концентрацията и да предизвика алергични реакции. Отлаганията върху изпарителя могат да доведат до намаляване на производителността на климатика.

Поради това Bosch препоръчва смяна на филтрите за купето веднъж годишно или на всеки 15000 км и винаги да се спазват спецификациите на производителя за смяна на филтрите.

Източник: Bosch

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!