KW окачване за новата Toyota GR Supra

25 юли 2019, 13:00

Удобно и спортно шофиране!

Като основен производител на окачване, KW automotive е разработил комплект окачване със сертификат за новата Toyota GR Supra (A90). С варианта KW 3, страничната динамика на японското купе е по-спортно, без да се жертва комфорта при пътуване в ежедневието. На вълнообразни асфалтови повърхности, KW окачването хармонизира и предотвратява неспокойното шофиране. Появяващите се наклони и движения на конструкцията на купето са значително намалени. Благодарение на многоклапанната технология на окачването, която може да се регулира на дванадесет степени в компресията и 16 степени в отката, новата Supra печели предимство в динамиката на шофирането. В допълнение, KW 3 позволява безстепенно спускане до 40 милиметра.

С разпределение на тежестта от почти 50:50, задвижване на задните колела и трилитров шестцилиндров двигател с 340 к.с., новата Toyota GR Supra (JTSC) е достоен приемник на легендарната Toyota Supra Mk4. За феновете на японските спортни коли, дългото чакане е оправдано. “Въпреки ниския център на тежестта на GR Supra”, казва продуктовият мениджър на KW Йоханес Вакер, “нашият вариант на окачване позволява безстепенно понижаване на осите.”

Интелигентна мулти-клапанна технология за спортно удоволствие от шофирането в ежедневието


С KW окачването се осигурява значително увеличение на производителността и е оценено от автомобилни ентусиасти по целия свят. “Това се дължи главно на нашата мулти-клапанна технология, използвана в амортисьорите с предварително конфигурирани клапани и регулируеми вентили за компресионни и откатни сили”, казва мениджърът на KW Йоханес Вакер. “В резултат на това ние постигаме възможно най-спортното и комфортно поведение на шофиране.” Основата на тази демпферна технология идва от моторните спортове. Например, на 24-часовото състезание в Нюрбургринг през 2019 г., Toyota Gazoo Racing Team също използва в своята Supra регулируемо окачване KW Motorsportdämpfer. По този начин купето се компенсира и остава безопасно управляемо в динамичния граничен обхват. “С регулируемите амортисьори е възможно допълнително да настроите окачването за ежедневно шофиране.” С 16 степени напречното сечение на нискоскоростния откатен вентил може да бъде намалено или увеличено, за да съответства точно на желаното демпфирането. Когато отскачането се освобождава, комфортът на каране се увеличава. Когато се затворя, накланянето и движенията на конструкцията на каросерията са значително намалени и управлението става още по-динамично. Просто казано, работата на етапа на отскок е за свързване на каросерията с пътя, докато нивото на компресия  поддържа шасито” обяснява мениджърът на KW Johannes Wacker. В допълнение, регулируемата компресия при ниска скорост може да бъде затворена или отворена с дванадесет щраквания, за да повлияе допълнително на поведението при управление и нивото на сцепление на гумите. Препоръчителната цена на дребно в Германия за KW coilover Variant 3 за новата Toyota GR Supra (JTSC) е € 1,999.

Източник: Presse Box

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!