Елит Кар в процес на сливане с LKQ Corporation, чрез Auto Kelly

30 юли 2019, 10:35

Чешкият дистрибутор на авточасти Auto Kelly, който има бизнес в България, с дъщерното си дружество Auto Kelly България, е в процес на сливане с българската компания Елит Кар. Сделката, очаква одобрението на Комисията за защита на конкуренцията, като най-вероятно няма да има препятствия пред приключването и. Информацията е на база депозирано заявление, пред Комисията за защита на конкуренцията от 15 юли.

През изминалата година Елит Кар, отчита приблизително 68 800 000 лева от продажби и печалба малко под 4 млн. лева. Това прави Елит Кар, четвъртият най-голям търговец с авточасти в България. В компанията са заети приблизително 300 служители, който обслужват дистрибуторска мрежа в цялата страна, от два регионални склада в София и Варна.

Auto Kelly e собственост на американската компания LKQ Corporation, която след серия от сливания и придобивания през последните години, се превърна в най-големият дистрибутор на авточасти в Европа. През 2018 година LKQ Corporation, има консолидирани приходи от почти 12 млрд. долара, като Европа допринася с 5,2 млрд. долара за бизнеса на групата. Компанията е сред лидерите с Северна Америка, лидер в Европа, като има бизнеси и в Азия. LKQ Corporation притежва дистрибутори на почти всички Европейски пазари, които оперират под различни имена.

 

 

 

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!