DENSO добавя опция за нулиране на сервизния интервал към иновативното e-Videns решение

9 август 2019, 7:00

Иновативният инструмент за проверка на превозни средства на DENSO, e-Videns, е допълнително подобрен, с добавяне на функционалност за нулиране на сервизния интервал на превозни средства. Уникалното решение вече предлага опции за нулиране на интервала на обслужване и нулиране на диагностичен код за неизправности. Актуализацията дава възможност на механиците да имат достъп до същите функции за нулиране, налични с OE оборудване, като елиминира необходимостта от преминаване към друго оборудване.

Решението на e-Videns на DENSO вече може да извърши нулиране на интервал на обслужване (SIR) и нулиране на диагностичен код за проблем (DTCR). SIR може да бъде ръчен или автоматичен, в зависимост от марката и модела на автомобила и включва сервизно време и пробег на маслото, спирачки и др.

Функцията за възстановяване на диагностичния код за неизправности позволява на механиците бързо и лесно да нулират светлината на контролната лампа на двигателя, като e-Videns проверява всички системи на превозното средство, за да потвърди, че кодовете са нулирани.

Достъпен при активиране на лиценза за нулиране и запазване на резултатите от проверката на e-Videns, нулирането съхранява цялата подходяща информация за превозното средство за обслужване в облака, отпечатва данни както в отчетите на клиентите, така и в сервиза. Необходимостта от нулиране е за повечето превозни средства след обслужване и ремонтни дейности.

Видимост от край до край

DENSO пусна за първи път e-Videns миналата година, като предостави на независимия афтърмаркет пазар инструмент за проверка на състоянието на автомобила от край до край, интегриране на интервюто с водача, сканиране на системата и цялостна проверка на автомобила. Инструментът сканира всички налични системи на превозни средства за кодове за грешки и следи данните на двигателя на живо при различни работни условия. След това тази информация се сравнява с референтни данни в облака DENSO, за да помогне на механиците да идентифицират аномалии и да предотвратят потенциални проблеми.

След излизането си на пазара, e-Videns даде възможност на независимите механици да повишат значително производителността и ефективността, като им позволи да работят на равни условия с оторизираните дилърски сервизи. Технологията помага да се установят много по-тесни взаимоотношения между автомобилистите и техниците, изграждайки доверие чрез по-голяма прозрачност на процеса на проверка на автомобила. Инструментът приканва автомобилиста да бъде част от преди това непроницаемия процес, а сега предлагащ несравними нива на прозрачност и значително повишава вероятността за бързо одобрение за необходимата и препоръчана работа.

Джерард Маджелсен, старши инженер на DENSO, коментира: „Благодарение на технологията като e-Videns, марката DENSO продължава да бъде синоним на иновациите. Ние се ангажираме да усъвършенстваме всички наши продукти, за да гарантираме, че ще продължим да предлагаме на механиците OE качествени части и услуги при висока производителност. Възможността e-Videns да задейства нулиране на сервизен интервал и нулиране на диагностичния код за неизправности не само дава на независимите механици достъп до технологии, базирани на OE продукти, но и ще им помогне да повишат ефективността при работа с всички видове превозни средства.

„Нашето развитие към e-Videns продължава. Не само, че инструментът вече е достъпен в световен мащаб на 15 различни езика, разработката се възобновява, за да се гарантира, че той остава най-пълният, лесен за използване и най-съвременен инструмент за проверка на превозни средства, достъпен за следпродажбения пазар.“

Източник: DENSO

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!