DRIV ™ доставя интелигентна технология за окачване на MONROE® за един от най-популярните спортни седани

12 август 2019, 13:00

Все по-често водещите производители на автомобили откриват, че интелигентните окачвания са най-добрия избор за подобряване на динамиката на превозните средства и даване на възможност на потребителите да персонализират експлоатационните си характеристики на превозното средство. DRiV TM  от Tenneco Inc. и водещ световен доставчик в афтърмаркета и OE, обяви днес, че адаптивното окачване M, предлагано в BMW Серия 3 от 2019 г., разполага с интелигентна технология на окачване DRiV CVSAe. Едно от няколкото усъвършенствани електронни решения за окачване, предлагани чрез портфолиото на Monroe за интелигентно окачване на DRiV, CVSAe e технологията, позволяваща на водачите на Adaptive M Suspension да коригират возенето на своето BMW, за да изживеят по-динамично и приятно возене във всяка ситуация на шофиране.

Интелигентната технология за окачване CVSAe непрекъснато усеща пътя и условията на шофиране и настройва нивата на амортисьорите в реално време за изключителен комфорт и работа при различни ситуации на шофиране. Всеки електронно контролиран амортисьор се свързва с централен електронен контролен блок (ECU), който може да контролира настройките на амортисьорите въз основа на сензорите, които следят ускорението на колелото, движението на купето и ъгъла на управление, както и данни като скоростта на автомобила. Чрез контрол на производителността на задвижването водачът може да избира предварително режим комфорт или спорт. В режим Sport управлението на автомобила е много пъргаво, докато в режим Comfort окачването изглажда ударите и вибрациите, причинени от несъвършенствата в пътната настилка.

Настройките на амортисьорите, които се променят динамично на всеки 10 мс или 100 пъти в секунда, осигуряват комфорт при возене и управление на движението при всякакви условия.

„CVSAe и други технологии за интелигентно окачване на Monroe играят жизненоважна роля за подпомагане на производителите на превозни средства да осигурят комфортно, сигурно и приятно преживяване при шофиране в широк спектър от шофьорски ситуации“, заяви Невил Руд, старши вицепрезидент и генерален мениджър на DRiV Ride Control. „Това CVSAe решение осигурява силно диференцирани, задоволяващи експлоатационни характеристики за собствениците на повече от 40 водещи модела превозни средства.“

За интелигентното окачване
Monroe® CVSAe е част от портфолиото на Monroe® Intelligent Suspension, което включва селективни решения за окачване. Портфолиото включва също Kinetic® за контрол на наклона и преобръщане.

Посетете www.monroeintelligentsuspension.com за повече информация.

За DRiV TM

След очакваното разделяне на Tenneco в две нови, независими компании, Aftermarket и Ride Performance (DRiV), както и новата компания Powertrain Technology, DRiV ще бъде една от най-големите световни многобрандови търговски компании, както и един на най-големите световни производители на ОЕ оборудване. Основните марки на DRiV ще включват Monroe ®, Öhlins®, Walker®, Clevite®Elastomers, MOOG®, Fel-Pro®, Wagner®, Ferodo®, Champion® и други. DRiV има приходи за 2018 г. в размер на 6,4 милиарда долара, като 54% ​​от тези приходи са от афтърмаркет пазара и 46% от клиентите на оригинално оборудване.

Източник: Tenneco

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!