Нов корпус за акумулатори от MAHLE намалява теглото и въглеродния отпечатък на електрическите превозни средства

16 август 2019, 7:00

  • Възможно е намаляване на размерите на батерията с нов корпус от MAHLE
  • Ултра бързо зареждане с интегрирано термично управление
Ключов фактор в утвърждането на електрическите превозни средства е достатъчния пробег.

Вместо да постигнете това, като използвате все по-големи батерии, MAHLE предлага новоразработен корпус за батерия с интегрирано термично управление като решение за бързото зареждане на батерията. Това позволява тяговите батерии да са около 40 процента по-малки и по този начин да се зареждат много бързо. По този начин MAHLE не само намалява отпечатъка на CO2 на електрическото превозно средство, но и намаляване на търсенето на суровини за производство на батерията, които стават все по-оскъдни по целия свят.

За изпълнение на необходимите високи характеристики на охлаждането по време на бърз процес на зареждане, клетките на батерията са заобиколени от диелектрична течност като част от концепцията на MAHLE за корпуса на акумулатора. Пластмасовият дизайн, подсилен с влакна, е не само лек, но и изключително здрав. Концепцията също осигурява огромно намаляване на теглото на автомобила поради по-малката батерия.

„С нашата нова концепция за корпус на батерията, ние правим електрическите превозни средства, по-икономични и екологични, оставайки също толкова привлекателни за клиентите “, обяснява д-р Otmar Scharrer, ръководител на корпоративните изследвания и иновативен инженеринг в MAHLE. „Умерените производствени разходи и елиминирането на скъпи и голями мощни батерии е целенасочен принос за осигуряване на достъпни електрически превозни средства на по-широк пазар.“

Необходимостта от охлаждането на батериите и захранващата електроника изискват сложни схеми, които значително увеличават параметрите на отделните компоненти в системите за контрол на термичното управление. MAHLE подкрепя нарастващата електрификация и свързаните с нея по-строги изисквания от самото началото и непрекъснато разширява своя опит с изследванията и иновативни разработки.

Източник: MAHLE

Коментари

Коментара трябва да е повече от 5 символа!

Моля, потвърдете регулацията!

Няма коментари. Бъди първи!